Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 14:50

Βούλγαρος εξαπατούσε τηλεφωνικά ηλικιωμένους στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βούλγαρος εξαπατούσε τηλεφωνικά ηλικιωμένους στην Τρίπολη

Ενας 29χρονος Βούλγαρος συνελήφθη και κατηγορείται για δύο περιπτώσεις απάτης και 23 περιπτώσεις απόπειρας απάτης, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, η οποία περιλαμβάνει άγνωστο αριθμό συνεργών του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντάς τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό να τους πάρουν χρήματα. Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε πολίτες και αφού πρώτα εξακρίβωναν ότι πρόκειται για ηλικιωμένο άτομο, στην συνέχεια δήλωναν ψευδώς την ιδιότητα του δικηγόρου και με το πρόσχημα της παροχής νομικής βοήθειας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το παιδί τους ή κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι ο 29χρονος και οι συνεργοί του, το διήμερο 10 και 11 Δεκεμβρίου, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης είχαν εξαπατήσει δύο γυναίκες, ενώ είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν ακόμη 22 άτομα, από τα οποία το ένα, αποπειράθηκαν να το εξαπατήσουν δύο φορές.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 10.500 ευρώ, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στις παθούσες, ενώ το χρηματικό ποσό που αποπειράθηκαν να αποσπάσουν ξεπερνά τα 275.000 ευρώ.

Ο 29χρονος επρόκειτο να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Ασφάλεια Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των συνεργών του 29χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Σχόλια  

+1 # Δήμητρα Ψ 14-12-2015 17:27
Καλά να πάθουν. Γιατί να γλιτώσει το δικό τους παιδί ενώ προκάλεσε ζημιά ή σοβαρό τραυματισμό στο παιδί κάποιου άλλου; Άσχετα αν τους κορόιδεψαν - οι προθέσεις μετράνε. Αυτή η νοοτροπία θα μας φάει όλους.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Δήμητρα Ψ 14-12-2015 17:38
Να διευκρινίσω: παλαιότερα είχα διαβάσει κάποια είδηση όπου ο δράστης τους ενημέρωνε πως τα ποσά είναι για την εξαγορά δικαστικών λειτουργών ενώ εδώ μονάχα για παροχή νομική βοήθεια αναφέρει. Αν ήταν μόνο το τελευταίο, τότε άκυρο το προηγούμενό μου σχόλιο. Αν ήταν για το άλλο όμως, καλά να πάθουν!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER