Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015 11:45

18χρονος με συνεργούς λήστεψαν ηλικιωμένους στη Σπάρτη

Γράφτηκε από την
18χρονος με συνεργούς λήστεψαν ηλικιωμένους στη Σπάρτη

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μία περίπτωση ληστείας σε βάρος ζεύγους ηλικιωμένων, καθώς και μια περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία ηλικιωμένης, στη Σπάρτη.

 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (18.12.2015) το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας 18χρονος Ελληνας, μετά από Ένταλμα Σύλληψης, που εκδόθηκε σε βάρος του από την Ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Σπάρτης, για ληστεία και απόπειρα διακεκριμένης κλοπής. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 18χρονος, την 4.12.2015 το βράδυ, στην Σπάρτη Λακωνίας, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, μπήκαν σε οικία ζεύγους ηλικιωμένων και με την χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Όπως επιπλέον προέκυψε, ο 18χρονος, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, την 5.12.2015 και πρώτες πρωινές ώρες, στη Σπάρτη, διέρρηξαν οικία ηλικιωμένης, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι, καθώς έγιναν αντιληπτοί. 

Ο 18χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ο οποίος τον παρέπεμψε στην Ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Σπάρτης.  

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την ταυτοποίηση των συνεργών του 18χρονου και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

 


NEWSLETTER