Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015 08:36

Στα χέρια της Ασφάλειας Καλαμάτας Βούλγαρος απατεώνας

Γράφτηκε από την
Στα χέρια της Ασφάλειας Καλαμάτας Βούλγαρος απατεώνας

Στα χέρια της Ασφάλειας Καλαμάτας βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο "εισπράκτορας" της ομάδας απατεώνων, που βάζει στο στόχαστρο ηλικιωμένους από τους οποίους επιχειρεί να αποσπάσει αρκετές χιλιάδες ευρώ, τρομοκρατώντας τους τηλεφωνικά πως το παιδί τους έχει τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο και χρειάζεται άμεσα επέμβαση.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, πρόκειται για Βούλγαρο ο οποίος πιάστηκε χθες το μεσημέρι επ' αυτοφώρω στην Καλαμάτα, όταν πήγε για να εισπράξει τα χρήματα από το δήθεν θύμα του - χωρίς βέβαια να ξέρει πως τον περίμεναν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας. Σήμερα αναμένεται να αποκαλυφθεί όλο το εύρος δράσης της ομάδας των απατεώνων, που όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες δεν δρούσε μόνο στη Μεσσηνία. Μάλιστα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι Μεσσήνιοι αστυνομικοί είναι στα ίχνη και συνεργών του Βούλγαρου συλληφθέντα.

Οπως όλα δείχνουν, η Ασφάλεια Καλαμάτας σημείωσε μια ακόμα επιτυχία, καθώς τις τελευταίες μέρες οι απατεώνες έκαναν πλήθος τηλεφωνημάτων προσπαθώντας να ξεγελάσουν κυρίως ηλικιωμένους και να τους πάρουν χρήματα, με το πρόσχημα ότι το παιδί τους κινδυνεύει μετά από τροχαίο ατύχημα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Ε", σε άλλες περιπτώσεις οι απατεώνες λένε στα υποψήφια θύματά τους πως το παιδί τους έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και κρατείται στην Αστυνομία, ισχυριζόμενοι πως χρειάζονται αρκετά χρήματα για να απαλλαγεί των κατηγοριών. Ενώ από κάποιες επικοινωνίες φαινότανε πως γνωρίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα αναφορικά με τα μέλη οικογενειών. Σε κάθε περίπτωση, ειδικά οι ηλικιωμένοι αλλά και κάθε πολίτης θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι και να μην πείθονται από τους επιτήδειους που στοχεύουν να αποσπάσουν ακόμα και 8.000 - 10.000 ευρώ σε κάθε περίπτωση. Οι απόπειρες εξαπάτησης από τις αρχές του μήνα φαίνεται να ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες τόσο στην Καλαμάτα όσο κι ευρύτερα στο νομό.

 


NEWSLETTER