Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 09:13

Σπείρα Βουλγάρων με 46 θύματα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Ομάδα από Βούλγαρους απατεώνες οι οποίοι έστηναν τηλεφωνικές κομπίνες από την Πάτρα για να παίρνουν χρήματα από ηλικιωμένους ξήλωσε η Ασφάλεια Καλαμάτας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν προχθές στην οδό Φιλελλήνων στην Καλαμάτα έναν 31χρονο Βούλγαρο και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι έχει τουλάχιστον δύο συνεργούς. Οι απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον 46 ηλικιωμένους στη Μεσσηνία και την Ηλεία, ζητώντας συνολικά περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ.

Δεν δίσταζαν να ζητήσουν μέχρι και 50.000 ευρώ, δήθεν για να ξεπλέξουν το παιδί τους από την Αστυνομία, επειδή προκάλεσε κάποιο τροχαίο ατύχημα με θύμα έναν ανήλικο. Συνήθως ζητούσαν 5 - 8.000 ευρώ παριστάνοντας άλλοτε το δικηγόρο, άλλοτε το γιατρό ή ακόμα και τον αστυνομικό. Οι απατεώνες από τον περασμένο Σεπτέμβριο προσπάθησαν να εξαπατήσουν 46 ηλικιωμένους στη Μεσσηνία, ενώ τα κατάφεραν σε μια περίπτωση στην Ηλεία και πήραν από ηλικιωμένη 10.000 ευρώ. Συνολικά οι απατεώνες προσπάθησαν να ξεγελάσουν ηλικιωμένους στην Καλαμάτα, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία, ζητώντας τους χρήματα που αγγίζουν τα 490.000 ευρώ.

Αφού λοιπόν έπαιρναν τυχαία κάποιον στο τηλέφωνο και καταλάβαιναν ότι είναι ηλικιωμένος πωλούσαν το παραμύθι τους. Δεν δίσταζαν ακόμα και να πουν σε άλλες περιπτώσεις ότι το παιδί τους ψυχορραγεί και χρειάζονται χρήματα για να χειρουργηθεί. Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στην Ασφάλεια της Καλαμάτας, κάποιες φορές έβαζαν από μέσα ένα συνεργάτη τους να σπαράζει από τον πόνο, για να πείσουν ότι πράγματι το παιδί τους είναι στο νοσοκομείο. Την Κυριακή, ο "εισπράκτορας" της ομάδας των απατεώνων έμελλε να κλείσει το... τελευταίο ραντεβού. Πήγε το μεσημέρι να εισπράξει χρήματα από το υποτιθέμενο ανυποψίαστο θύμα του στην Καλαμάτα, αλλά στον τόπο του ραντεβού, στην οδό Φιλελλήνων, τον περίμεναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. Πρόκειται για έναν 31χρονο Βούλγαρο, ο οποίος χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αύριο θα απολογηθεί στην ανακρίτρια Καλαμάτας. Κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη. Οπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, στις απάτες εμπλέκονται τουλάχιστον άλλοι δύο συνεργοί του. Στη Μεσσηνία ξεκίνησαν τις... δουλειές τους από τις 29 του περασμένου Σεπτεμβρίου και η Αστυνομία δεν αποκλείει να προσπάθησαν να ξεγελάσουν πολύ περισσότερους από τους 46 οι οποίοι το κατήγγειλαν.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το αυτοκίνητο του Βούλγαρου και τρία κινητά τηλέφωνα, από τα οποία καλούσε τα υποψήφια θύματα.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των συνεργών του 31χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.