Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 18:17

Δέκα συλλήψεις για παράνομο τζόγο σε Μεσσηνία και Κορινθία

Γράφτηκε από την

Δέκα συλλήψεις έγιναν για παράνομο τζόγο σε Μεσσηνία και Κορινθία λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2015.

 

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, χθες (30.12.2015) το βράδυ, στους Γαργαλιάνους, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, τρεις Ελληνες ηλικίας από 42, 58 και 62 ετών, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα - καφενείο, ιδιοκτησίας του 62χρονου, όπου διαπιστώθηκε να έχει επιτρέψει στους υπόλοιπους, σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι να παίζουν «πόκερ», συμμετέχοντας και ο ίδιος. 

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τράπουλα, μάρκες και το χρηματικό ποσό των -1.100- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια παράνομων παιχνιδιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Εξάλλου σε αντίστοιχους ελέγχους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, χθες (30.12.2015) το μεσημέρι και το βράδυ, αντίστοιχα, στο Κιάτο, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου και του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, συνολικά 7 άτομα, όλοι τους για παράνομα τυχερά παιχνίδια.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα – επιχείρηση αναψυχής καθώς και προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματοδών ποτών, ιδιοκτησίας 47χρονου και με προσωρινά υπεύθυνη 41χρονη, όπου διαπιστώθηκε να έχουν εγκαταστήσει και να λειτουργούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με το παράνομο τυχερό παιχνίδι «Φρουτάκια», τη διεξαγωγή του οποίου είχαν επιτρέψει σε 59χρονο,

Κατά τον έλεγχο κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα, παροχής υπηρεσιών διαδικτύου - καφετέρια, όπου κατελήφθη 51χρονη, ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, να έχει εγκαταστήσει και να λειτουργεί ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με το παράνομο τυχερό παιχνίδι «Φρουτάκια», τη διεξαγωγή του οποίου είχε επιτρέψει σε δύο άτομα ηλικίας 55 και 57 ετών, αντίστοιχα και σε ένα 29χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας.

Κατά τον έλεγχο κατασχέθηκαν 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμη ένα 29χρονο, ο οποίος αναζητείται. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.


NEWSLETTER