Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 12:42

Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε Σπάρτη και Αμύκλες

Γράφτηκε από την

Τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών, καθώς και μία κλοπή οχήματος εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Σπάρτης στη λακωνική πρωτεύουσα και στις Αμύκλες.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη σήμερα (5/1) το πρωί, στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης, ένας 20χρονος Ελληνας.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, που περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα, ηλικίας 18 και 19 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αναζητούνται. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι τα παραπάνω άτομα, κατά το χρονικό διάστημα από προχθές (3.1.2016) το βράδυ έως και σήμερα (5.1.2016) και πρώτες πρωινές ώρες, στις Αμύκλες και στη Σπάρτη, διέπραξαν συνολικά μία κλοπή οχήματος και τρεις διαρρήξεις-κλοπές σε οικία, κατάστημα και αποθήκη, από όπου αφαίρεσαν συνολικά χρήματα και εργαλεία.

Στις Αμύκλες, όπου έγινε και η κλοπή του αυτοκινήτου, βρίσκεται η οικία από την οποία αφαίρεσαν 170 ευρώ και η αποθήκη, από όπου αφαίρεσαν ένα βενζινοπρίονο, ένα χορτοκοπτικό και μία συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης.

Από το κατάστημα εμπορίας τροφίμων στη Σπάρτη αφαίρεσαν 200 ευρώ. 

Μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων, καθώς και το όχημα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο 20χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του 20χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.