Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 20:39

Σύλληψη Γεωργιανού διαρρήκτη που είχε αποφυλακιστεί λόγω AIDS

Γράφτηκε από την
Σύλληψη Γεωργιανού διαρρήκτη που είχε αποφυλακιστεί λόγω AIDS

Η Ασφάλεια Καλαμάτας συνέλαβε προχθές έναν 29χρονο Γεωργιανό για 3 διαρρήξεις και κλοπές σε διαμερίσματα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, καθώς επίσης για 2 απόπειρες κλοπής σε Κόρινθο και Καλαμάτα τις προηγούμενες μέρες.

Ο συλληφθείς, ο οποίος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στην ανακρίτρια την ερχόμενη εβδομάδα, έχει ογκώδη φάκελο στην Αστυνομία. Ηταν μάλιστα στη φυλακή μέχρι πρόπερσι τον Αύγουστο, για κλοπές και ληστεία στην Αττική και την Κατερίνη, όμως επειδή είναι φορέας του AIDS αποφυλακίστηκε με όρους.

Ο Γεωργιανός κατηγορείται τώρα για κλοπή και απόπειρα κλοπής, ενώ εκτιμάται ότι είχε και συνεργούς.

Ειδικότερα, προχθές αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας ειδοποιήθηκαν ότι στην οδό Φαρών ένας πολίτης κυνηγάει έναν διαρρήκτη που μπήκε στο σπίτι του. Ο άνθρωπος επιστρέφοντας στο διαμέρισμά του στην οδό Βασ. Σοφίας, βρήκε μισάνοιχτη την πόρτα και τον κατηγορούμενο μέσα. Ο Γεωργιανός για να τη γλιτώσει έκλεισε την πόρτα στα... μούτρα του ιδιοκτήτη και πήδηξε από το μπαλκόνι του 1ου ορόφου για να του ξεφύγει. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος όμως άρχισε να τρέχει ξοπίσω του, ώσπου κατάφερε να τον πιάσει με τη βοήθεια αστυνομικών της Ασφάλειας.

Στην Ασφάλεια όπου προσήχθη, οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω στον Γεωργιανό τα χρυσαφικά (βραχιόλι, χρυσούς και ασημένιους σταυρούς, ασημένια σκουλαρίκια, χρυσό μενταγιόν με διαμάντι, χρυσά δαχτυλίδια) και 2.640 ευρώ, τα οποία είχε κλέψει από τον πολίτη ο οποίος τον κυνήγησε.

Επίσης, βρήκαν πάνω του τα διαρρηκτικά εργαλεία με τα οποία έσπασε τον αφαλό της κλειδαριάς, ένα γαλλικό κλειδί και δύο κατσαβίδια, ένα μεταλλικό εξάρτημα για τη θραύση τζαμιών και ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια τα οποία φορούσε για να μην αφήνει δακτυλικά αποτυπώματα. Κοντά στο διαμέρισμα βρέθηκε και ένα τρίτο γάντι το οποίο εκτιμάται ότι ανήκει στον ίδιο ή σε κάποιον από τους συνεργούς του, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ότι μαζί με τον συλληφθέντα έτρεχαν για να ξεφύγουν δύο ακόμα άτομα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο Γεωργιανός και οι άλλοι δύο ύποπτοι ως συνεργοί του έχουν διαπράξει στην Καλαμάτα κι άλλες κλοπές με την ίδια μέθοδο, σπάζοντας δηλαδή τον αφαλό της πόρτας - και συγκεκριμένα προχθές σε δύο διαμερίσματα στην οδό Ασίνης, απ' όπου πήραν κοσμήματα και χρυσές λίρες.

Επίσης, ανοίγοντας με τον ίδιο τρόπο την πόρτα, την περασμένη Κυριακή προσπάθησαν να μπουν σε διαμέρισμα στην Κόρινθο και στις 20 του μήνα σε διαμέρισμα στην οδό Μεθώνης, στην Καλαμάτα.

Ν.Κ.


NEWSLETTER