Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 22:52

Αποστρατεύτηκε ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγος Κώστας Μιχαιρίνας

Γράφτηκε από την
Αποστρατεύτηκε ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγος Κώστας Μιχαιρίνας

Σε αλλαγές στην ηγεσία και των τριών Σωμάτων Ασφαλείας προχώρησε η κυβέρνηση κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ σήμερα το πρωί.

Ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας είναι ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αρκάς Ιωάννης Καρατζιάς νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και ο Σταμάτης Ράπτης νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Οι κρίσεις συνεχίστηκαν κατά τη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. και στις βαθμίδες των αντιστρατήγων. Ο αντιστράτηγος Κώστας Μιχαιρίνας αποστρατεύτηκε και του απονεμήθηκε ο τίτλος του επιτίμου γενικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος. Μέχρι τώρα δεν έχει επίσημα ανακοινωθεί εάν θα παραμείνει στο Σώμα ή θα αποστρατευτεί ο Μεσσήνιος υπαρχηγός Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλης Καπέλιος.

Οι κρίσεις συνεχίζονται και στις υπόλοιπες βαθμίδες της ιεραρχίας των αξιωματικών της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος.   

Σημειώνεται τέλος ότι ο νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Καρατζιάς, κατάγεται από την Τεγέα Αρκαδίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε σε διάφορες υπηρεσίες ανά την Ελλάδα και της Πελοποννήσου, και μεταξύ άλλων ως διοικητής Π.Υ. Ν. Αρκαδίας, των Π.Υ. Μολάων, Μεγαλόπολης, Ν. Κορινθίας και ως υποδιοικητής της Π.Υ. Σπάρτης.


NEWSLETTER