Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 08:50

Ανήλικοι Καλαματιανοί έκλεβαν και… έκαιγαν μηχανάκια

Γράφτηκε από την

Μια παρέα 4 νεαρών Καλαματιανών, οι δύο κάτω των 15 χρόνων και οι άλλοι δύο 16,5 και 17,5 χρόνων, έκλεβαν μηχανάκια από πέρυσι το καλοκαίρι, τα διέλυαν και μετά πουλούσαν τα εξαρτήματα και τα ανταλλακτικά - ενώ έκαψαν δύο κλεμμένα μηχανάκια και δύο αυτοκίνητα, για να κρύψουν τα ίχνη τους.

Τους σκελετούς από τα μηχανάκια πετούσαν σε δύο πηγάδια, έξω από τη Μεσσήνη και στα Λέικα, καθώς και σε ρέμα στην ίδια περιοχή και στο Φραγκοπήγαδο. Οι νεαροί είχαν διαπράξει συνολικά 35 κλοπές και με τα ανταλλακτικά συναρμολογούσαν δικά τους μηχανάκια ή τα πωλούσαν σε γνωστούς για να βγάζουν λεφτά. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας έψαχνε το τελευταίο διάστημα να βρει ποιοι είναι αυτοί που κάνουν τις κλοπές. Στην υπηρεσία είχαν δηλωθεί αρκετές κλοπές δικύκλων από το καλοκαίρι και έτσι ξεκίνησαν οι έρευνες και βρέθηκαν οι 4 ανήλικοι προχθές νωρίς το πρωί, μετά που έκλεψαν και έκαψαν σε περιοχή κοντά στα Παλιάμπελα το τελευταίο μηχανάκι - επίσης είχαν κάψει άλλο ένα κλεμμένο μηχανάκι και δύο αυτοκίνητα, το ένα μάλιστα κατά παραγγελία ενός άνδρα ο οποίος τους έδωσε 20 ευρώ να το κάψουν για να εκδικηθεί έτσι τον ιδιοκτήτη του οχήματος με τον οποίο είχε προηγούμενα. Ολες οι κλοπές έχουν διαπραχθεί στην Καλαμάτα και χθες οι δύο μεγαλύτεροι αφού συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, και σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στην ανακρίτρια Καλαμάτας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και εμπρησμό ενώ οι άλλοι δύο κάτω των 15, ο ένας είναι γεννημένος τον Οκτώβριο του 2001 και ο άλλος τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου, δεν συλλαμβάνονται σύμφωνα με το νόμο και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του εισαγγελέα.

Να σημειωθεί τέλος ότι δεν έχουν προκύψει στοιχεία ότι τους έβαζαν κάποιοι μεγαλύτεροι να κλέβουν ή να πωλούσαν σε μαγαζιά με ανταλλακτικά τα κλεμμένα - ενώ όπως μάθαμε προέρχονται από προβληματικές οικογένειες. Μόνο στην περίπτωση του εμπρησμού του ενός αυτοκινήτου, όπως άλλωστε προαναφέραμε, το έκαναν παρασυρόμενοι από έναν ενήλικα, ο οποίος είχε αντιδικία με τον κάτοχο του οχήματος. Τους έδωσε λοιπόν -όπως οι ίδιοι υποστήριξαν στους αστυνομικούς-, ένα 20ευρο για να κάψουν το αυτοκίνητο εκεί που ήτανε σταθμευμένο στην Αγ. Τριάδα Καλαμάτας. Το άλλο αυτοκίνητο το έκαψαν πριν από 20 ημέρες, εκεί που γυρίζανε και χωρίς ιδιαίτερο λόγο, έβγαλαν βενζίνη από τα μηχανάκια τους και του έβαλαν φωτιά. Οσο για τα δύο κλεμμένα μηχανάκια τα έκαψαν για να μην βρουν οι αστυνομικοί τα αποτυπώματά τους. Να σημειωθεί τέλος ότι στο σπίτι του 16χρονου, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βρήκαν κλεμμένα ανταλλακτικά και εξαρτήματα τα οποία γέμισαν την καρότσα ενός αγροτικού για να τα μεταφέρουν.

Ν.Κ.