Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011 21:38

Εκρηκτικά στο σπίτι του Νικήτα Μαυρίκη

Γράφτηκε από την
Εκρηκτικά στο σπίτι του Νικήτα Μαυρίκη

Στο σπίτι του Νικήτα Μαυρίκη που δολοφονήθηκε προ ημερών στα Καμίνια Αττικής κι είχε καταδικαστεί για τη ληστεία της Alpha Bank στην Καλαμάτα το 2008, βρέθηκαν τα εκρηκτικά από αστυνομικούς της Ασφάλειας προχθές, σε περιοχή βόρεια της Καλαμάτας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Στο ισόγειο διαμέρισμα που διατηρούσε ο Ν. Μαυρίκης, οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά 15 κιλά εκρηκτικών, σε μεγάλη ποικιλία, τα οποία ήταν κρυμμένα σε κατάλληλα διαμορφωμένη κρύπτη. Η κρύπτη ήταν τόσο καλά καμουφλαρισμένη ώστε οι αστυνομικοί δεν είχαν αντιληφθεί την ύπαρξή της κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν την επομένη της δολοφονίας του. Τότε προσπαθούσαν να συλλέξουν στοιχεία που ενδεχομένως θα οδηγούσαν στους εκτελεστές του, οι οποίοι στις 20 Ιουνίου τον γάζωσαν με 8 σφαίρες καθώς περπατούσε στα Καμίνια. Ο Μαυρίκης είχε αφεθεί ελεύθερος από τις φυλακές Ναυπλίου τον περασμένο Αύγουστο, μετά από αίτημα διακοπής της εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Η Αστυνομία δε συνδέει σε καμιά περίπτωση τα εκρηκτικά με την τρομοκρατία κι ερευνάται το ενδεχόμενο να έχουν χρησιμοποιηθεί ή να προορίζονταν για εγκληματικές ενέργειες στο χώρο της νύχτας, κυρίως στην περιοχή της Αττικής. Για το λόγο αυτό δείγματα των εκρηκτικών και των φιτιλιών που βρέθηκαν θα εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας στην Αθήνα.
Αξιωματικοί και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας ερεύνησαν το σπίτι παρουσία δικαστικού λειτουργού αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, ύστερα από πληροφορίες που είχε η υπηρεσία στη διάθεσή της. Στη δεύτερη αυτή έρευνα που έγινε μετά το θάνατο του Ν. Μαυρίκη, οι λεπτομέρειες έπαιξαν σημαντικό ρόλο για τον εντοπισμό των εκρηκτικών.
Συγκεκριμένα βρέθηκαν: Πλαστικό δοχείο με 5 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, δέμα με 14 μασούρια ζελατοδυναμίτιδας και 2 τεμάχια άγνωστης εκρηκτικής ύλης συνολικού βάρους 7 κιλών κι 650 γραμμαρίων, ένα μασούρι αμμωνιοδυναμίτιδας 1.800 γραμμαρίων, 1 βραδύκαυστο φιτίλι κίτρινο 1,7 εκ., ένα ακαριαίο φιτίλι κόκκινο μήκους 0,5 εκ., ακαριαίο φιτίλι μπλε μήκους 3,5 μέτρων, διάφορα καλώδια συσκευασμένα σε 6 συσκευασίες και διάφορα εργαλεία.


NEWSLETTER