Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 08:55

Η κάμερα περιπτέρου "κάρφωσε" κλέφτες, που "χτυπούσαν" σε Μεσσηνία και Αρκαδία

Γράφτηκε από την

Η κάμερα ασφαλείας ενός περιπτέρου, το οποίο “χτύπησαν” τα ξημερώματα της Παρασκευής πρόδωσε τα μέλη μίας σπείρας, που το τελευταίο διάστημα είχαν ρημάξει σπίτια, αυτοκίνητα και περίπτερα σε Μεσσηνία και Αρκαδία.

Η Ασφάλεια Καλαμάτας μετά την κλοπή τσιγάρων και άλλων προϊόντων καπνού από περίπτερο στην οδό Αρτέμιδος 51 στην Καλαμάτα, ταυτοποίησε μέσω της κάμερας έναν 23χρονο και έναν ανήλικο και μέσω αυτών οδηγήθηκε στα ίχνη και άλλων μελών της σπείρας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου προχώρησαν λοιπόν στη σύλληψη 4 συνολικά ατόμων στην Καλαμάτα, ενός 19χρονου από το Αβραμιού, ενός συνομηλίκου του από τη Μαντίνεια, ενός 20χρονου Βούλγαρου κατοίκου Μεσσήνης και ενός 23χρονου ομοεθνή του, επίσης κατοίκου Μεσσήνης. Μαζί με αυτούς προσήχθη και ένας ανήλικος, ο οποίος όμως λόγω ηλικίας αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή. Συνελήφθη η 32χρονη μητέρα του από τη Μεσσήνη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, καθώς στην υπόθεση φαίνεται ότι εμπλέκονται τόσο ο 14χρονος, όσο και ο 17χρονος γιος της. Εκτός των παραπάνω οι αστυνομικές αρχές αναζητούν ακόμα έναν 43χρονο, που κι αυτός διαμένει στη Μεσσήνη.

Σε βάρος τους έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ τα κλοπιμαία χρυσαφικά, κοσμήματα και τσιγάρα - είδη καπνού ξεπερνούν σε αξία τα 22.000 ευρώ.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, κατά το χρονικό διάστημα από τις 3 Φεβρουαρίου έως και τις 15 Μαρτίου είχαν διαπράξει 4 κλοπές και μία απόπειρα σε περίπτερα, 4 κλοπές από αυτοκίνητα σε Καλαμάτα και Μεσσήνη, μία κλοπή στη ΔΕΥΑ Μεσσήνης, από όπου αφαίρεσαν 70 ευρώ, καθώς και μία απόπειρα σε γραφείο τελετών στην ίδια περιοχή. Επίσης κατά το ίδιο διάστημα κατηγορούνται για 3 συνολικά κλοπές σε σπίτια στη Μεγαλόπολη και στο Λεοντάρι.

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσότερων ατόμων στη συμμορία.