Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 22:17

Τέσσερις συλλήψεις για λαθρανασκαφές στο Μεθύδριο Αρκαδίας

Γράφτηκε από την
Τέσσερις συλλήψεις για λαθρανασκαφές στο Μεθύδριο Αρκαδίας

Για λαθρανασκαφές σε αρχαιολογικό χώρο στο Μεθύδριο Αρκαδίας, κατηγορούνται τέσσερα άτομα, ηλικίας 60, 58, 35 και 38 ετών αντίστοιχα, τα οποία συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών, σε ορεινή περιοχή της Κλειτορίας, στην Αχαΐα.

 

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν 15 αρχαία νομίσματα, 13 εκ των οποίων χρονολογούνται από τον 3ο και 4ο αιώνα π.Χ..

Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα ασημένιο Οθωμανικό νόμισμα , ένα νόμισμα Αρκαδικού Κοινού, καθώς και ένα ακόμη άγνωστο νόμισμα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες βρήκαν τα νομίσματα κατά την διάρκεια λαθρανασκαφών που έκαναν τις δύο τελευταίες ημέρες στο Μεθύδριο.

Στο μεταξύ, όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, οι συλληφθέντες είχαν νοικιάσει διαμέρισμα στο Πλανητέρο Κλειτορίας, προκειμένου να φθάνουν σύντομα στον αρχαιολογικό χώρο, αλλά και να αποχωρούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις, σε περίπτωση που θα τους πλησίαζαν οι αστυνομικοί.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται, προκειμένου να οδηγηθούν την Πέμπτη στον ανακριτή Πατρών, για να απολογηθούν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER