Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 13:48

Εξιχνίαση ληστείας ηλικιωμένων στο Μελιγαλά

Γράφτηκε από την
Εξιχνίαση ληστείας ηλικιωμένων στο Μελιγαλά

Ενας 27χρονος Αλβανός είναι -σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά- ο ένας από τους τρεις δράστες ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, που έγινε πέρυσι στις 16 Ιουνίου. 

Το ζευγάρι έβγαινε από το σπίτι του για να μπει στο αυτοκίνητο και τότε οι τρεις ληστές πετάχτηκαν μπροστά τους αιφνιδιάζοντάς τους. Οι δράστες φορούσαν μαντίλια και καπέλα για να μη δουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, γι' αυτό και το ζευγάρι δεν μπόρεσε να βοηθήσει την Αστυνομία με την περιγραφή τους. Ομως μίλησε το γενετικό υλικό που περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί και έτσι το DNA υπέδειξε τον έναν από τους δράστες. Αλλωστε, είχαν όλο το χρόνο να ψάξουν το σπίτι του ζευγαριού, τους οποίους ανάγκασαν με σπρωξίματα και απειλές να τους ανοίξουν το σπίτι τους για να μπουν μέσα και να κλέψουν 150 ευρώ, χρυσαφικά και ένα κινητό τηλέφωνο. Μάλιστα οι δράστες έδεσαν με σκοινί τα χέρια των δύο ηλικιωμένων για να ψάξουν με την ησυχία τους και να έχουν το χρόνο να εξαφανιστούν. 

Σε βάρος του Αλβανού σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, η οποία περιλαμβάνει και τους άλλους δύο άγνωστους συνεργούς του. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Α. Τ. Μελιγαλά για την ταυτοποίηση των συνεργών του 27χρονου. 


NEWSLETTER