Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 09:03

Τσιγγάνοι αγόραζαν κινητά για... Πακιστανούς, αλλά συνελήφθησαν στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από την
Τσιγγάνοι αγόραζαν κινητά για... Πακιστανούς, αλλά συνελήφθησαν στην Κυπαρισσία

Μία καλοστημένη κομπίνα με δράση σε διάφορες περιοχές της χώρας είχε οργανώσει μία ομάδα τσιγγάνων, με σκοπό φυσικά να αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά οφέλη. Την δράση τους ξεσκέπασαν όμως αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας.

Μετά από έρευνα των αστυνομικών αρχών το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθησαν πέντε άτομα ηλικίας 22, 25, 28, 38 και 45 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία και απάτη. Εκτός από αυτούς αναζητούνται ακόμα μία 24χρονη τσιγγάνα και ένα άτομο από το Πακιστάν.

Η εγκληματική οργάνωση, την οποία φέρονται να είχαν συστήσει, παρουσιάζεται να είχε δράση σε Μεσσηνία, Ηλεία, Βοιωτία, Αττική και Θεσσαλονίκη.

Οπως φαίνεται, τα παραπάνω άτομα τουλάχιστον από τις αρχές του 2016 πήγαιναν σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και παρουσιάζονταν με ονόματα υπαρκτών προσώπων, αλλά με πλαστά ή παραποιημένα περαιτέρω στοιχεία (ταυτότητες, εκκαθαριστικά κ.ά.), με σκοπό να παραλάβουν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, καθώς και συσκευές κινητών τηλεφώνων. Τις συσκευές αυτές, οι οποίες συχνά ήταν ακριβά μοντέλα, φέρονται ότι τις προμήθευαν σε άλλα άτομα συνήθως από το Πακιστάν και άλλες χώρες της Ασίας, έναντι ποσών αισθητά χαμηλότερων από την εμπορική τους αξία. Προς το παρόν δεν προκύπτει από την έρευνα ότι εμπορεύονταν και τις αντίστοιχες συνδέσεις, που γίνονταν με πλαστά στοιχεία.

Η δράση τους αποκαλύφθηκε, όταν το μεσημέρι του Σαββάτου ο 22χρονος και η 24χρονη, πήγαν σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Κυπαρισσία και εφάρμοσαν το παραπάνω σχέδιο. Οι κινήσεις τους όμως παραξένεψαν τον υπάλληλο, που τους εξυπηρετούσε, ο οποίος εγκαίρως αντιλήφθηκε ότι έχουν προσκομίσει πλαστά στοιχεία. Ετσι ενημέρωσε την Αστυνομία και τελικά οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν το μεσημέρι της Τρίτης τον 22χρονο και τον 25χρονο, κατοίκους Αγίας Βαρβάρας Αττικής και ακόμα τον 28χρονο, τον 38χρονο και την 45χρονη, κατοίκους Αμαλιάδας. Οπως προαναφέραμε αναζητούνται η 24χρονη, που και αυτή κατοικεί στην Αμαλιάδα, καθώς και ένας Πακιστανός, που πιθανόν λειτουργούσε ως σύνδεσμος για την προμήθεια των κινητών σε ομοεθνείς του.

Οπως προέκυψε από την έρευνα οι συλληφθέντες και οι καταζητούμενοι είχαν διαπράξει επίσης δύο ανάλογες απάτες στον Εύοσμο και στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, μία στο Μαρούσι, μία στην Αμαλιάδα και ακόμα μία στο Σχηματάρι.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα, πλήθος πλαστών εγγράφων, αντικείμενα που χρησίμευαν για την πλαστογράφηση (σφραγίδες κ.ά.), καθώς και ένα όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.


NEWSLETTER