Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 19:21

Συνελήφθησαν 2 Νησιώτες για 16 κλοπές και απόπειρες 

Γράφτηκε από την

 

Δύο Νησιώτες κατηγορούμενους για 16 κλοπές και απόπειρες μέσα σε δύο μήνες, σε σπίτια, εκκλησίες και καταστήματα στη Μεσσήνη, το Λυκότραφο, την Αμφεια, το Σουληνάρι και την Μεγαλόπολη, συνέλαβε προχθές το απόγευμα η Ασφάλεια Καλαμάτας.

Επιπλέον, κατηγορούνται ότι είχαν κλέψει και καύσιμα από τα ντεπόζιτα 5 αυτοκινήτων του Δήμου Μεσσήνης, αξίας 400 – 600 ευρώ. Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν ενδείξεις ότι οι δύο τους μαζί με έναν 14χρονο ανήλικο συντοπίτη τους και άλλους συνεργούς που δεν ξέρουν ποιοι είναι, ρήμαζαν ξωκκλήσια και εκκλησίες νεκροταφείων σε χωριά του Δήμου Οιχαλίας. Αλλωστε και οι δύο συλληφθέντες, ένας 39χρονος και ένας 43χρονος, είναι γνωστοί στους αστυνομικούς για την πλούσια δράση τους ως παράνομοι. Στο ποινικό τους μητρώο έχουν γράψει από κλοπές και ένοπλες ληστείες, μέχρι εμπόριο ηρωίνης. Μάλιστα ο 43χρονος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα με περιοριστικούς όρους, κάτι που όμως δεν τον εμπόδισε από τις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου και για δύο μήνες να συνεχίζει ακάθεκτος την εγκληματική του δράση. Σε βάρος των δύο σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα - καθώς σε έρευνα στο σπίτι του 43χρονου στη Μεσσήνη βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 26 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων και 9 "πόντες", που οι... ειδικοί χρησιμοποιούν για να ξύνουν τον αριθμό πλαισίου οχημάτων και να χτυπάνε από πάνω τους δικούς τους αριθμούς. Ο 14χρονος συνεργός τους δεν συνελήφθη γιατί είναι ανήλικος ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και άγνωστος αριθμός συνεργών τους. Κατά τη διάρκεια της εγκληματικής τους δράσης είχαν κλέψει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, υγρά καύσιμα κ.ά., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 5.000 ευρώ.

 

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ

Οπως προαναφέραμε, μέχρι τώρα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας έχει εξιχνιάσει συνολικά 16 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών. Ειδικότερα,  από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι τα μέλη της συμμορίας, από τις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου έως και τις 30 Μαρτίου, είχαν διαπράξει:

Δύο κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπών σε εκκλησίες, τρεις κλοπές σε σπίτια, δύο κλοπές σε καταστήματα και πέντε κλοπές καυσίμων σε οχήματα του Δήμου Μεσσήνης. Πιο αναλυτικά, έκλεψαν σπίτι στο Σουληνάρι Πυλίας και αποπειράθηκαν να κλέψουν την εκκλησία της Ευαγγελίστριας στο Λυκότραφο. Μια ακόμα απόπειρα έκαναν και στο ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Μεσσήνη, ενώ έκλεψαν το ξωκκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και αποπειράθηκαν να κλέψουν και αυτό του Αγ. Νικολάου στην Μπούκα. Τα κατάφεραν πάντως να κλέψουν την εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης και την Υπαπαντή στην Αμφεια. Ακόμη διέρρηξαν και έκλεψαν ένα ακόμα σπίτι στη Μεσσήνη και δύο καταστήματα, απ' όπου πήραν προϊόντα καπνού και χρήματα.