Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 09:48

Η Τροχαία για τους οδηγούς στη Μεσσηνία: Τρέχουμε και παρκάρουμε όπου λάχει

Γράφτηκε από την
Η Τροχαία για τους οδηγούς στη Μεσσηνία: Τρέχουμε και παρκάρουμε  όπου λάχει

 

Για υπερβολική ταχύτητα γράφει τους περισσότερους η Τροχαία στους δρόμους της Μεσσηνίας, καθώς πέρυσι όλο το χρόνο οι Υπηρεσίες Τροχαίας του νομού έκοψαν συνολικά 1.686 κλήσεις στους... γρήγορους οδηγούς.

Να πηγαίνουν αντίθετα σε μονόδρομο πιάστηκαν 59, ενώ για παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη έχουν καταγραφεί μόλις 149 περιπτώσεις. Επίσης, από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των Υπηρεσιών Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας για την περσινή χρονιά φαίνεται ότι τα περισσότερα τροχαία γίνονται Κυριακή, καθώς έχουν καταγραφεί 23 τη συγκεκριμένη ημέρα. 

Αν όμως σε κάτι αναδεικνύονται οι Μεσσήνιοι πρωταθλητές, αυτό είναι οι παράνομες σταθμεύσεις με συνολικά 2.731 κλήσεις. Πολύ υψηλός είναι όμως ο αριθμός και για τους οδηγούς οι οποίοι δεν έχουν δίπλωμα ή έχει λήξει, καθώς έχουν καταγραφεί 1.170 τέτοιες περιπτώσεις. Δεν είναι λίγες ούτε οι περιπτώσεις που καταγράφηκαν για τα ανασφάλιστα οχήματα, οι οποίες φτάνουν τις 991 και ακολουθούν οι παραβάσεις για τη μη χρήση κράνους, που μάλιστα θα έλεγε κανείς ότι οι μόλις 584 είναι λίγες μπροστά σε αυτό που βλέπουμε καθημερινά γύρω μας. Αλλά και οι παραβάσεις για το ΚΤΕΟ δεν είναι λίγες, καθώς 528 από τα οχήματα που ελέγχθηκαν το 2015 δεν είχαν περάσει από τεχνικό έλεγχο. Επίσης, οι Μεσσήνιοι φαίνεται να ξεδίνουν για τα καλά όταν βγαίνουν έξω, καθώς 948 είναι οι οδηγοί που πιάστηκαν να οδηγούν μεθυσμένοι και 320 αυτοί που τους έγραψαν για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. Για παραβιάσεις της σήμανσης, μεταξύ αυτών και του STOP, ο αριθμός φτάνει τις 224. Επίσης, οι τροχονόμοι έγραψαν 344 επειδή οδηγούσαν και μίλαγαν στο κινητό τους τηλέφωνο. Εντυπωσιακά χαμηλός είναι ο αριθμός για όσους δεν βάζουν τα παιδιά στο ειδικό κάθισμα, καθώς δεν είχαμε καμία τέτοια παράβαση τον περασμένο χρόνο. Επίσης, αν και προβλέπεται στον ΚΟΚ, καμία κλήση δεν έχει κοπεί επειδή δεν δόθηκε προτεραιότητα σε πεζό στην ειδική διάβαση. 

24 ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΣΕ 126 ΤΡΟΧΑΙΑ

Οσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα την περασμένη χρονιά, συνολικά σημειώθηκαν 24 θανατηφόρα με 26 νεκρούς σε όλο το νομό, 19 με 23 σοβαρά τραυματίες και 83 με 135 ελαφρά τραυματίες. Στο σύνολο των 24 θανατηφόρων τροχαίων, τα 10 έγιναν σε εθνικές οδούς, 9 σε επαρχιακές και τα υπόλοιπα σε δρόμους εντός πόλης. Αντίθετα τα περισσότερα σοβαρά αλλά και ελαφρά τροχαία γίνονται σε κατοικημένες περιοχές, και συγκεκριμένα: 11 σοβαρά ατυχήματα έγιναν εντός πόλης, 2 σε εθνική και 6 σε επαρχιακή οδό - αντίστοιχα για τα ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό, 38 έγιναν σε κατοικημένες περιοχές, 22 στην εθνική και 23 σε επαρχιακή οδό. Τα περισσότερα δυστυχήματα, σύμφωνα πάντα με τα στατιστικά των Υπηρεσιών Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, γίνονται μέρα και το ίδιο ισχύει και τα σοβαρά και λιγότερο σοβαρά ατυχήματα. Ειδικότερα τα 15 από τα 24 θανατηφόρα έγιναν ημέρα, όπως ημέρα έγιναν και τα 12 από τα συνολικά 19 σοβαρά τροχαία και τα 57 από τα 83 ελαφρά. 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Τα περισσότερα τροχαία που σημειώνονται είναι συγκρούσεις μεταξύ οχημάτων σε κίνηση και ανέρχονται σε 56 από τα συνολικά 126. Ακολουθούν οι εκτροπές οχημάτων, 45 συνολικά, και ακολουθούν τα τροχαία με θύμα πεζό, τα οποία ανέρχονται σε 13. Επίσης, από τα στατιστικά στοιχεία φαίνεται ότι τα περισσότερα τροχαία γίνονται Κυριακή καθώς έχουν καταγραφεί 23 τη συγκεκριμένη ημέρα. Ακολουθεί η Παρασκευή με 21, η Πέμπτη με 20, η Τρίτη με 19 και μετά το Σάββατο με 16, η Δευτέρα με 14 και η Τετάρτη με 12. Αναφορικά με τις ώρες που αυτά γίνονται, έχει καταγραφεί ότι τα περισσότερα σημειώνονται μεταξύ 5 το απόγευμα με 9 το βράδυ, και αυτές τις ώρες έχουν καταγραφεί τα 34 από τα συνολικά 126. Πρωινές ώρες, 9 το πρωί με 1 το μεσημέρι έχουν καταγραφεί τα 27 και από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 7 το πρωί τα 21. Μεσημεριανές ώρες, από τη 1 έως τις 3 καταγράφηκαν τα 14, όπως 14 καταγράφηκαν και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα. Μεταξύ 9 με 12 τη νύχτα και 7 με 9 το πρωί γίνονται τα λιγότερα, 9 και 6 αντίστοιχα. 

Τέλος, από τα συνολικά 188 οχήματα που ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα, τα περισσότερα ήταν επιβατηγά και συγκεκριμένα 103. Οι μοτοσυκλέτες και τα μοτοποδήλατα ήτανε 48 και 20 τα φορτηγά - ενώ καταγράφηκαν και 6 τροχαία με ποδήλατα. 

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Τέλος, τη χρονιά που πέρασε βεβαιώθηκαν συνολικά 3.689 διοικητικά πρόστιμα, αφαιρέθηκαν 561 άδειες κυκλοφορίας, 626 διπλώματα οδήγησης και 584 πινακίδες. Από τις προαναφερόμενες διοικητικές κυρώσεις, για παράνομη στάθμευση αφαιρέθηκαν 5 άδειες κυκλοφορίας, 3 διπλώματα και 321 πινακίδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρόστιμα για παράνομο παρκάρισμα έφτασαν τα 2.387. 


NEWSLETTER