Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016 15:27

Εξιχνιάστηκαν 6 κλοπές χρυσαφικών από τσιγγάνους 

Γράφτηκε από την
Εξιχνιάστηκαν 6 κλοπές χρυσαφικών από τσιγγάνους 

Εξι ακόμα υποθέσεις εξιχνίασε η Ασφάλεια Καλαμάτας για το κατηγορούμενο ζευγάρι τσιγγάνων από το Αριοχώρι, που αγόραζε κλεμμένα χρυσαφικά και τα πούλαγε σε ομοφύλους του στο Ζεφύρι. Συγκεκριμένα, για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος του 37χρονου και της 35χρονης - ενώ οι 6 υποθέσεις κλοπών χρυσαφικών και κοσμημάτων σε σπίτια εξιχνιάστηκε μετά την αναγνώριση κλοπιμαίων από τους ιδιοκτήτες.

Οι κλοπές οι οποίες εξιχνιάστηκαν τώρα είχαν γίνει σε σπίτια κατά το χρονικό διάστημα από 16 Δεκεμβρίου 2012 έως και τις 21 Ιανουαρίου 2015, στην Καλαμάτα (έκλεψαν 2.600 δολάρια και κοσμήματα αξίας 1.800 ευρώ), τα Φιλιατρά (3.500 ευρώ και χρυσαφικά), το Βλαχόπουλο (χρυσαφικά), τον Ανεμόμυλο (χρυσαφικά 800 ευρώ), το Πλατύ (4.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 400 ευρώ, καθώς και 2 γυναικεία ρολόγια), τη Σπερχογεία (χρυσαφικά 5.000 ευρώ).

Το ζευγάρι των τσιγγάνων συνελήφθη πέρυσι τον Ιανουάριο και φέρεται ότι αγόραζε τα χρυσαφικά που έκλεβαν ομόφυλοί τους και τα πουλούσαν έπειτα σε δικούς τους ανθρώπους στο Ζεφύρι. Στο σπίτι τους στο Αριοχώρι, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν βρει μέχρι και ειδικά υγρά και μια πλάκα γραφίτη, που ο 37χρονος την είχε για να δοκιμάζει την καθαρότητα του χρυσού. Μάλιστα τα καλά κομμάτια τα "έσπρωχναν" σε δικούς τους στο Ζεφύρι. Ο τσιγγάνος ξεκινούσε για την Αθήνα, μαζί με τη γυναίκα του, ενώ μπροστά έμπαινε ένα άλλο αυτοκίνητο προπομπός - ώστε αν υπήρχε μπλόκο της Αστυνομίας, να μην πέσουν πάνω του και τους ψάξουν το αυτοκίνητο. 

Οσα χρυσαφικά δεν είχε προλάβει να πουλήσει, αλλά και ασημένια κοσμήματα που πωλούνται πιο δύσκολα, ο κατηγορούμενος τσιγγάνος τα έκρυβε μέσα στο σπίτι. Οι αστυνομικοί που έκαναν την έρευνα πέρυσι τον Ιανουάριο στο σπίτι του ζευγαριού βρήκαν περισσότερα από 70 κομμάτια χρυσαφικά και ασημένια κοσμήματα - μέχρι και μέσα στο μπολ με τις φακές, στα ντουλάπια, σε τάπερ και σε μια... κουβαρίστρα. 

Το ζευγάρι κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. 

Ν.Κ.

 

 

 


NEWSLETTER