Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 14:16

Δώδεκα συλλήψεις για πάνω από 40 κλοπές σε όλη την Κορινθία

Γράφτηκε από την
Δώδεκα συλλήψεις για πάνω από 40 κλοπές σε όλη την Κορινθία

Εξιχνιάστηκαν από την ασφάλεια Κορίνθου, σαράντα περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε οχήματα, σπίτια και καταστήματα στην Κόρινθο και καθώς και μία περίπτωση εκβίασης στην Κόρινθο.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δώδεκα Έλληνες, από 17 έως 40 ετών, αντίστοιχα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ληστεία και εκβίαση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από την ασφάλεια Κορίνθου, εξακριβώθηκε ότι η παραπάνω ομάδα που συνελήφθη, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από 7 Δεκεμβρίου 2015 έως 10 Απριλίου 2016, στην Κόρινθο και σε χωριά των Δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, διέπραξαν, στις 9 Μαρτίου 2016 τα ξημερώματα, διέρρηξαν κατάστημα και αφαίρεσαν πακέτα με τσιγάρα, ενώ διέφυγαν με όχημα και έγιναν αντιληπτοί από τον παθόντα, ο οποίος τους ακολούθησε με το αυτοκίνητό του, το οποίο οι δράστες ακινητοποίησαν, προσκρούοντας σε αυτό, προκειμένου να διαφύγουν. Επίσης διέπραξαν είκοσι κλοπές οχημάτων, εννέα κλοπές σε καταστήματα, δύο κλοπές σε σπίτια και μία κλοπή σε όχημα καθώς και έξι απόπειρες κλοπής σε καταστήματα και δύο απόπειρες κλοπής οχημάτων.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχαν αφαιρέσει οχήματα, χρήματα ηλεκτρονικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσης, εργαλεία κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 5.500 ευρώ, ενώ τα έντεκα από τα ανωτέρω κλεμμένα οχήματα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, σε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις κλοπής οχημάτων, οι δράστες έλαβαν με εκβιαστικό τρόπο από τον ιδιοκτήτη του οχήματος χρήματα, προκειμένου να του παραδώσουν το όχημα που αφαίρεσαν.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.


NEWSLETTER