Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016 21:03

1.227 πυροτεχνήματα σε ψιλικατζίδικο στη Ράχη 

Γράφτηκε από την
1.227 πυροτεχνήματα σε ψιλικατζίδικο στη Ράχη 

Συνολικά 1.227 παιδικά πυροτεχνήματα κατάσχεσαν χθές το βράδυ αστυνομικοί της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, από ψιλικατζίδικο στην περιοχή Ράχη της Καλαμάτας.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο κατάστημα και βρήκαν τις 214 συσκευασίες με τα 1.227 παιδικά πυροτεχνήματα. Η 45χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας για τα βεγγαλικά, τα πυροτεχνήματα και τα παιδικά αθύρματα, και λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερη με εντολή του εισαγγελέα. 

Στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας υπενθυμίζεται ότι δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών - παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο. 

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων, ενημερώνει και συμβουλεύει τους πολίτες -και ιδιαίτερα στους γονείς- ως εξής: 

«Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται. 

Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε. 

Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους. 

Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού. 

Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δε θα προκληθεί ατύχημα. 

Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά. 

Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα, και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή». 


NEWSLETTER