Παρασκευή, 06 Μαϊος 2016 13:58

2 ανήλικοι έκλεψαν 6.800 ευρώ από 6 σπίτια στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Τουλάχιστον 6 κλοπές με παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνάει τις 6.800 ευρώ, είχαν διαπράξει μέσα σε 10 ημέρες στην Καλαμάτα δύο ανήλικοι.

Πρόκειται για έναν 16 και έναν 17χρονο, οι οποίοι από τις 21 έως και τις 30 Απριλίου μαζί με άγνωστους προς το παρόν συνεργούς “χτύπησαν” 6 σπίτια σε διάφορες περιοχές της Καλαμάτας, αφαιρώντας χρυσαφικά, χρήματα και ηλεκτρικές συσκευές. Μέρος των κλοπιμαίων μάλιστα το πουλούσαν σε έναν 34χρονο, που κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάποια από τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Την υπόθεση εξιχνίασε η Ασφάλεια Καλαμάτας, ενώ σε βάρος των ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία  για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των συνεργών των ανηλίκων, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.