Σάββατο, 14 Μαϊος 2016 19:01

Με αγροτικά κατά του εγκλήματος στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Με αγροτικά κατά του εγκλήματος στη Μεσσηνία

Αγροτικά 4Χ4 είναι τα… πιο σύγχρονα αυτοκίνητα της Ελληνικής Αστυνομίας  τα οποία στη Μεσσηνία έχουν διατεθεί στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) προκειμένου να συμβάλλουν στο ιδιαίτερα  δύσκολο έργο των αστυνομικών. Στόχος είναι οι ομάδες να ανταποκρίνονται με αποτελεσματικότητα στο ιδιαίτερα απαιτητικό έργο τους με περιπολίες και… καταδιώξεις σε ανώμαλα εδάφη και δυσπρόσιτες περιοχές, όπου τα συμβατικά οχήματα δεν ενδείκνυνται για αποστολές.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας έχει στη διάθεσή της δύο τέτοια οχήματα, εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα μέσα και είναι ιδιαίτερα θετικά τα σχόλια που έχουν αποσπάσει μέχρι στιγμής από το μάχιμο αστυνομικό προσωπικό αλλά και από πολίτες καθώς η παρουσία τους είναι έντονη σε επίπεδο νομού και φυσικά φέρουν τα διακριτικά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το γεγονός δε πως διαθέτουν καμπίνα για περισσότερους των δύο επιβατών αλλά και  καρότσα με ειδική κάλυψη για τη μεταφορά του ειδικού αστυνομικού εξοπλισμού, τα κάνει πιο εύχρηστα, παρέχοντας σημαντικές ευκολίες αλλά κι επιπλέον δυνατότητες στις ειδικές ομάδες αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Αλλωστε, οι ομάδες ΟΠΚΕ του νομού έχουν να επιδείξουν ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο με τα αποτελέσματα να έχουν θετικό πρόσημο στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την ασφάλεια των πολιτών τα τελευταία χρόνια.

Μένει ωστόσο να φανούν ακόμα περισσότερα αποτελέσματα αναφορικά με την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, με την πρόσληψη περισσότερου προσωπικού και την ανανέωση μέρους τουλάχιστον του υπόλοιπου απαρχαιωμένου στην πλειοψηφία του εξοπλισμό.

 Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τα οχήματα αποτελούν δωρεά της Costa Navarino.

Κ.Δ.


NEWSLETTER