Πέμπτη, 19 Μαϊος 2016 19:44

41χρονος Καλαματιανός σε εγκληματική οργάνωση, που έκανε ληστείες και κλοπές

Γράφτηκε από την
41χρονος Καλαματιανός σε εγκληματική οργάνωση, που έκανε ληστείες και κλοπές

Ενας 41χρονος είναι ο Καλαματιανός που συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής προχθές τα ξημερώματα για τη συμμετοχή του σε 16μελή εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε σπίτια, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και σε μία περίπτωση σε διαμέρισμα στην Καλαμάτα. Οι άλλοι 15 συλληφθέντες είναι Αλβανοί, ηλικίας από 22 έως 51 ετών, και συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξιχνιάσθηκαν συνολικά 5 ληστείες και 28 κλοπές, ενώ ερευνάται ως πιθανή αιτία θανάτου 84χρονης τα χτυπήματα που της προκάλεσαν οι δράστες κατά τη διάρκεια σε βάρος της ληστείας. 

Να σημειωθεί ότι για την σύλληψη του 41χρονου Καλαματιανού συμμετείχαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας. Στη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρικών συσκευών, δύο πυροβόλα όπλα, ένα αεροβόλο, πέντε μαχαίρια και το χρηματικό ποσό των 2.846 ευρώ. 

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες από το 2014 είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες, με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, καθώς και κλοπές σε σπίτια. Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας οργάνωναν την δράση τους, εντοπίζοντας αρχικά, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σπίτια όπου έμεναν ηλικιωμένοι. Εμπαιναν μέσα ξημερώματα για να είναι σίγουροι ότι θα βρουν τους ηλικιωμένους να κοιμούνται και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Οπως και στην περίπτωση της Καλαμάτας, τους απειλούσαν με όπλα ή αιχμηρά αντικείμενα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ασκούσαν βία, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη σκληρότητα, γρονθοκοπώντας τους στο κεφάλι και στο σώμα, προκειμένου να τους πουν πού έχουν τα λεφτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Καλαμάτα είχαν μπει σε διαμέρισμα ηλικιωμένων και τους απείλησαν κρατώντας στα χέρια τους ένα αντικείμενο που μέσα στο σοκ που είχε υποστεί το ζευγάρι δεν μπορούσε να πει με ακρίβεια τι ήταν. Ευτυχώς δεν τους χτύπησαν και έφυγαν όταν πήραν από το σπίτι όλα τα χρήματα και τα χρυσαφικά που βρήκαν. Στις περιπτώσεις των κλοπών, οι δράστες εντόπιζαν συνήθως απομονωμένα εξοχικά σπίτια που δεν είχαν συναγερμό ή πόρτα ασφαλείας και στη συνέχεια, απογευματινές και νυχτερινές ώρες, έμπαιναν μέσα και έκλεβαν χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρικές συσκευές. Δύο από τα μέλη της σπείρας παρέμεναν έξω ως «τσιλιαδόροι».

Σημειώνεται ότι οι δράστες, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, δεν δίσταζαν να κάνουν χρήση των όπλων τους, όπως συνέβη στις 10 Μαρτίου φέτος στο Περιστέρι, όπου προκειμένου να αποφύγουν έλεγχο από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ τράπηκαν σε φυγή πυροβολώντας.


NEWSLETTER