Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2011 21:03

"Κλειστή λόγω ληστείας" χθες η Eurobank - Πιάστηκε αμέσως ο ληστής

Γράφτηκε από την
"Κλειστή λόγω ληστείας" χθες η Eurobank - Πιάστηκε αμέσως  ο ληστής

 

Την τράπεζα Eurobank κοντά στο παλιό ΚΤΕΛ Καλαμάτας λήστεψε ένας 30χρονος ένοπλος Αλβανός χθες το πρωί, αλλά συνελήφθη από την ομάδα ΔΙΑΣ πριν προλάβει να απομακρυνθεί τρέχοντας... φορτωμένος με τα περίπου 13.000 ευρώ που άρπαξε. Μάλιστα αποδείχτηκε υπότροπος, αφού μόλις πριν από λίγες μέρες, μέσα στον Ιούλιο, είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους από το Ναύπλιο - όπου κρατείτο για ληστεία που διέπραξε το 2006 στην Κόρινθο με 2 συνεργούς του. Για την υπόθεση εκείνη είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο, πάλι στην Καλαμάτα.

Η Ασφάλεια Καλαμάτας εξετάζει το ενδεχόμενο να υπήρχαν και συνεργοί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως οι έρευνες εστιάζονται σε μια γυναίκα που φέρεται να βρισκόταν έξω από την τράπεζα κατά τη διάρκεια της ληστείας.

Ο 30χρονος εισέβαλε στην τράπεζα γύρω στις 9.30 το πρωί φορώντας γυαλιά ηλίου και τζόκεϊ. Με το περίστροφο που κρατούσε απείλησε την ταμία, πήρε 12.935 ευρώ κι έφυγε τρέχοντας. Μέσα σε δευτερόλεπτα η περιοχή αναστατώθηκε από τις σειρήνες της ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικών, ενώ περίοικοι περιγράφουν πως κάποιος πολίτης, ίσως και υπάλληλος της τράπεζας, έτρεχε πίσω από το ληστή.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν σε ένα στενάκι πίσω από την τράπεζα. Στην τσάντα που κρατούσε βρήκαν το πιστόλι, σφαίρες, αλλά και μια μαύρη κουκούλα και γάντια τα οποία δε χρησιμοποίησε μέσα στην τράπεζα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες.

 


NEWSLETTER