Σάββατο, 04 Ιουνίου 2016 10:08

Υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών: 8 απολογήθηκαν, ένας προφυλακίστηκε 

Γράφτηκε από την

Ακόμη 8 κατηγορούμενοι από τους συνολικά 29 απολογήθηκαν χθες στην ανακρίτρια Καλαμάτας, για το κύκλωμα διακίνησης χασίς και κοκαΐνης που εξάρθρωσε το τοπικό Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών - και το οποίο είχε απλώσει τα πλοκάμια του σχεδόν σε όλη την Πελοπόννησο και την Αττική.  

Οι 7 από τους 8 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο ένας κρίθηκε από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα προφυλακιστέος: Πρόκειται για έναν 32χρονο από τη Μεσσήνη, ο οποίος έχει δικαστεί και καταδικαστεί αμετάκλητα για τη συμμετοχή του στο σκέλος της εγκληματικής ομάδας γνωστού Καλαματιανού ισοβίτη που διακινούσε ναρκωτικά και η δράση τους αποκαλύφτηκε όταν δολοφονήθηκε ο Φελίπ Μεσάι και ο 3χρονος γιος του. 

Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής τους στο Τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκαν ο 53χρονος πατέρας του 32χρονου Νησιώτη, ένας 38χρονος από την Πύλο, η 33χρονη σύζυγος του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος, ένας 44χρονος Τριπολιτσιώτης, μια 28χρονη Καλαματιανή, ένας 38χρονος από τη Βαλύρα και ένας 33χρονος Καλαματιανός.

Μέχρι τώρα την πόρτα των δύο ανακριτριών Καλαμάτας έχουν περάσει -από την περασμένη Τετάρτη- 20 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι 9 έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και οι άλλοι 11 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 

Σήμερα Σάββατο αναμένεται να απολογηθούν οι τελευταίοι 9 από τους συνολικά 29 κατηγορούμενους. Μεταξύ αυτών, ο 37χρονος φερόμενος ως αρχηγός και ο 33χρονος αυτοκινητιστής από την Τρίοδο - ο οποίος είχε ξεφύγει από μπλόκο της Αστυνομίας τον περασμένο Ιανουάριο στα διόδια της Βελιγοστής και φέρεται ως υπαρχηγός της οργάνωσης.