Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 13:31

79 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την

Εβδομήντα εννέα άτομα συνελήφθησαν και κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα, κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων στην Πελοπόννησο, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, ενώ, συνολικά έγιναν έλεγχοι σε 818 άτομα και προσήχθησαν 148.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα αδικήματα της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και για ναρκωτικά και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων εξιχνιάστηκαν, από το Αστυνομικό Τμήμα Παραλίου Άστρους, μία περίπτωση κλοπής σε σπίτι που σημειώθηκε στις 30 Μαΐου 2016, σε χωριό της περιοχής και για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μίας 56χρονης για κλοπή.

Επίσης, από την Ασφάλεια Σπάρτης εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές σε σπίτια και κατάστημα, οι οποίες έγιναν στις 10 Μαΐου 2011, στις 23 Μαρτίου 2012 και στις 20 Ιουνίου 2012, σε χωριά της Σπάρτης και για τις υποθέσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ενός 21χρονου για κλοπή.

Ακόμη, βεβαιώθηκαν, συνολικά, 280 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τέσσερις παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και τρεις παραβάσεις για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, ενώ κατασχέθηκαν 395 μέτρα καλώδιο, μικροποσότητα χασίς και συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, στη Μεσσηνία.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν, από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, τρία οχήματα, τα οποία, όπως προέκυψε, αποτελούσαν προϊόντα απάτης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπους, εισαγγελείς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ