Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 16:32

Επιχείρηση της Europol και στο αεροδρόμιο Καλαμάτας για το… Euro 2016

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Επιχείρηση της Europol και στο αεροδρόμιο Καλαμάτας για το… Euro 2016

Το αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος» ήταν ένα από τα 9 ελληνικά αεροδρόμια στα οποία διεξήχθη επιχείρηση της Europol για την ασφαλή διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (Euro 2016). Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό και την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αστυνομικές Αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια κοινή αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας για την αντιμετώπιση των απατών μέσω Διαδικτύου στον τομέα των αερομεταφορών, με την κωδική ονομασία «CICONIA ALBA». Η επιχείρηση στην οποία συμμετείχε και η ΕΛΑΣ υλοποιήθηκε με το συντονισμό της Europol, στις 15 και 16 Ιουνίου. Συνολικά συμμετείχαν αστυνομικές Αρχές από 43 χώρες. Οι συλλήψεις, στο πλαίσιο της επιχείρησης ανέρχονται συνολικά σε 140 άτομα, από τα οποία 3 άτομα - αλλοδαποί συνελήφθησαν στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στους Κρατικούς Αερολιμένες Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και Ρόδου «Διαγόρας».

Οπως προέκυψε, τα αεροπορικά εισιτήρια των τριών συλληφθέντων είχαν εκδοθεί με χρήση πιστωτικών καρτών, με υποκλαπέντα στοιχεία και εν αγνοία των νόμιμων δικαιούχων. Για τον ίδιο λόγο σχηματίστηκε και δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός ακόμη αλλοδαπού ατόμου. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER