Σάββατο, 02 Ιουλίου 2016 09:17

Δύο… νταήδες έκαναν άνω κάτω την Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης σε δρόμους της Καλαμάτας, όταν δύο νεαροί λήστεψαν δύο γυναίκες και επιχείρησαν να ληστέψουν ακόμα έναν άνδρα, ενώ νωρίτερα είχαν ξυλοκοπήσει έναν ποδηλάτη. 

Δράστες, ένας 24χρονος από την Αθήνα και ένας 27χρονος από τη Μεγαλόπολη, οι οποίοι συνελήφθησαν και σήμερα Σάββατο θα οδηγηθούν στον ανακριτή Καλαμάτας.

Ολα ξεκίνησαν 10 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, όταν τα δύο άτομα διαπληκτίστηκαν με έναν 52χρονο ποδηλάτη στην οδό Φραντζή κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο διαπληκτισμός προέκυψε όταν οι δυο νταήδες “έκλεισαν” με το αυτοκίνητό τους τον ποδηλάτη, ο οποίος έπεσε κάτω. Οταν εκείνος διαμαρτυρήθηκε, τον ξυλοφόρτωσαν κι από πάνω. 

Στη συνέχεια γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα στην οδό Κορώνης στην Καλαμάτα οι δυο τύποι επιχείρησαν να αρπάξουν το κινητό ενός άντρα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, ενώ 10 λεπτά αργότερα στην ίδια περιοχή επιτέθηκαν σε δύο γυναίκες έχοντας καλύψει τα πρόσωπά τους με τις μπλούζες τους. Αφού τις χτύπησαν, πήραν την τσάντα της μίας, που μεταξύ άλλων περιείχε 20 ευρώ και το κινητό της τηλέφωνο. Προσπάθησαν να κλέψουν την τσάντα και της δεύτερης κοπέλας, αλλά χωρίς επιτυχία. 

Μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Μεσσηνίας, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. 

Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του 24χρονου βρέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους, ενώ στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκε μικροποσότητα χασίς, η οποία κατασχέθηκε.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία, απόπειρα ληστείας και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ενώ ο 27χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Το μεσημέρι της Παρασκευής οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

 

 

Δ.Πλ.