Τρίτη, 05 Ιουλίου 2016 08:34

Πάνω από 2.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα στη Σκάλα Λακωνίας 

Γράφτηκε από την

 

Πάνω από 2.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και δεκάδες συσκευασίες λαθραίου καπνού είχε στην κατοχή του ένας 24χρονος από το Πακιστάν, που συνελήφθη την Κυριακή στη Σκάλα Λακωνίας.

Του πέρασαν χειροπέδες αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Λακωνίας, όταν μετά από αξιοποίηση πληροφοριών τον εντόπισαν αρχικά να μεταφέρει 80 πακέτα τσιγάρων και 3 συσκευασίες τυποποιημένου καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, ενώ είχε μαζί του και 164 ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του στο Λεήμονα του Δήμου Ευρώτα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.118 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 66 συσκευασίες λαθραίου καπνού, καθώς επίσης και το ποσό των 750 ευρώ ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων. 

Τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων και οι συσκευασίες λαθραίου καπνού θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων. Ο 24χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας.