Σάββατο, 09 Ιουλίου 2016 08:57

3 Αλβανοί ρήμαξαν τη Μάνη, συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη

Γράφτηκε από την
3 Αλβανοί ρήμαξαν τη Μάνη, συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη

Ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα είχαν ρημάξει στην περιοχή της Δυτικής Μάνης τρεις Αλβανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης στο Σταυροπήγιο μετά από σύντομη καταδίωξη. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 27 κλοπές καθώς και 6 απόπειρες, σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μάνης (Νεοχώρι, Καρδαμύλη, Ρίγκλια, Αγιο Δημήτριο, Λεύκτρο, Στούπα), αλλά και στο Βασιλίτσι του Δήμου Πύλου - Νέστορος 

Τα μέλη τους εγκληματικής ομάδας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια κ.ά. με τη συνολική λεία να ξεπερνάει τα 48.000 ευρώ.

Πρόκειται για έναν 31χρονο, έναν 36χρονο και έναν 42χρονο από την Αλβανία, που κατοικούσαν στην Καλαμάτα και εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Καρδαμύλης. Οταν προσπάθησαν να τους ελέγξουν, αυτοί επιτάχυναν με το όχημά τους και εμβόλισαν το συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας Καλαμάτας προκαλώντας του σημαντικές ζημιές. Μετά από λίγο όμως συνελήφθησαν σε κοντινό σημείο στην περιοχή του Σταυροπηγίου. Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν χρήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, φακοί, ρούχα και γάντια, τα οποία κατασχέθηκαν, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 31χρονου στην Καλαμάτα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα σπαθί, μια σιδερογροθιά, χρήματα και ηλεκτρικά εργαλεία. Επίσης, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο και τρία κινητά τηλέφωνα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

 

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΑΝ

Τα 3 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αφού επέλεγαν τους στόχους τους, έμπαιναν στους χώρους (δωμάτια, σπίτια κ.λπ.) από ανασφάλιστα σημεία ή παραβιάζοντας παράθυρα και πόρτες, κυρίως κατά τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι απουσίαζαν ή κοιμούνταν. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα και της αντίστασης. Η δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης, ώστε να εξακριβωθεί εάν συμμετείχαν και στη διάπραξη άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά από οργανωμένες ομάδες στη Μεσσηνία. Πριν από αρκετούς μήνες, για παράδειγμα, τα μέλη μιας άλλης σπείρας -η οποία επίσης εξαρθρώθηκε- “χτυπούσαν” στην ευρύτερη περιοχή της Πυλίας με ανάλογο τρόπο δράσης. 


NEWSLETTER