Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 20:58

Βρήκαν ζεστό το χρήμα οι ληστές στην ΑΤΕ Μελιγαλά

Γράφτηκε από τον

Διάνα έκαναν οι δυο κουκουλοφόροι ένοπλοι ληστές που χτύπησαν χθες το μεσημέρι το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Μελιγαλά, καθώς την ώρα που όρμησαν μέσα ένας πελάτης βρισκόταν στο γκισέ και κατέθετε 20.000 ευρώ τα οποία και άρπαξαν - μαζί με περίπου 33.500 ευρώ που βρήκαν στα ταμεία, αλλά και κάποια ακόμη χρήματα από το ΑΤΜ.
Η ληστεία έγινε λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι. Οι δύο ληστές κατηφόρισαν με τα πόδια από την οδό Λεωνίδα Σκλήρη προς την ΑΤΕ και μπαίνοντας μέσα είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες. Απειλώντας με τα όπλα τους -πιστόλια σύμφωνα με τις πληροφορίες μας- ζήτησαν τα χρήματα από τις δύο υπαλλήλους της τράπεζας. Παράλληλα ακινητοποίησαν τους δύο άντρες πελάτες, εκ των οποίων ο ένας κατέθετε εκείνη την ώρα 20.000 ευρώ. Ανάγκασαν και τους δύο να ξαπλώσουν στο δάπεδο και να κλείσουν τα μάτια τους, απειλώντας τους πως αν δεν υπακούσουν «δεν θα πάνε το μεσημέρι σπίτι τους». Από τον ένα πελάτη πήραν επίσης το κινητό του.
Οι ληστές ζήτησαν από τις υπαλλήλους να ανοίξουν το κεντρικό χρηματοκιβώτιο, το οποίο όμως τους ενημέρωσαν ότι είχε χρονοκαθυστέρηση. Ετσι, αφού πήραν ό,τι χρήματα βρήκαν απ' τους πελάτες και τα ταμεία κι αφού πέρασαν περίπου 5-6 λεπτά όπως εκτιμούν κάποιοι, οι δυο ληστές έφυγαν και πάλι με τα πόδια προς την κατεύθυνση απ' την οποία είχαν έρθει. Κάπου εκεί όμως φαίνεται ότι είχαν αφήσει μια μοτοσυκλέτα, την οποία χρησιμοποίησαν για να απομακρυνθούν απ' την περιοχή. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες οι ληστές φεύγοντας από την τράπεζα είπαν... «καλό μεσημέρι». Από την προφορά τους εκτιμάται ότι ήταν Ελληνες.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Αστυνομικό Τμήμα βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με την τράπεζα, σε μια απόσταση περίπου 300 μέτρων. Οι αστυνομικοί μόλις ειδοποιήθηκαν έσπευσαν στο σημείο, όμως οι ληστές είχαν ήδη φύγει κι έτσι εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.
Από τους λιγοστούς ανθρώπους εκτός τράπεζας που είδαν τους δύο ληστές είναι ο Αλτίν Μπούσι, ο οποίος μένει στο δρόμο απ' όπου πέρασαν για να πάνε στην Αγροτική. Οπως μας είπε, καθόταν στην πόρτα του σπιτιού του στο ισόγειο όταν είδε δύο άντρες να περνούν φορώντας μπουφάν: «Τους είδα από πίσω χωρίς να διακρίνω τα πρόσωπά τους και υποψιάστηκα ότι πάνε για ληστεία στην τράπεζα. Μπήκα μέσα κι έκλεισα την πόρτα καθώς φοβήθηκα, αφού μέσα ήταν η γυναίκα και το παιδί μου. Μετά από 5-6 λεπτά τραβώντας λίγο την κουρτίνα τούς είδα που πέρασαν πάλι βιαστικά με τα πόδια προς τα πάνω κι έφυγαν».
Ο Περικλής Λυκόγιαννης, που έχει φαρμακείο σχεδόν απέναντι από την τράπεζα, δεν είχε καταλάβει τίποτα και πήγαινε προς την Αγροτική. Φτάνοντας κοντά όμως είδε τη γυναίκα του στο φαρμακείο που του έκανε νόημα με τα χέρια να φύγει, ενώ με τα χείλη της του είπε «ληστεία».
«Είδα τότε και τον ένα μασκοφόρο κι αμέσως απομακρύνθηκα», μας είπε. «Προσπάθησα να πάρω τηλέφωνο την Αστυνομία αλλά δεν έπιανε η γραμμή. Ετσι έτρεξα με τα πόδια μέχρι το Τμήμα, όπου τους είπα για τη ληστεία. Οι αστυνομικοί έφυγαν αμέσως, αλλά μέχρι να έρθουν στην τράπεζα οι ληστές είχαν φύγει».