Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 09:02

1.774 χρόνια κάθειρξη σε 4 διακινητές μεταναστών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
1.774 χρόνια κάθειρξη σε 4 διακινητές μεταναστών στην Καλαμάτα

Σε κάθειρξη 740 χρόνων και 6 μηνών τον καθένα (η εκτιτέα ποινή είναι 25 χρόνια), καθώς και χρηματική ποινή 7,45 εκατ. ευρώ, καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Αιγύπτιο καπετάνιο και έναν Σύρο, από τους συνολικά 4 κατηγορούμενους διακινητές των 146 προσφύγων από τη Συρία, που έφθασαν πέρυσι στις 9 Μαΐου στο λιμάνι της Καλαμάτας με ιταλικό ρυμουλκό.

Στους άλλους δύο Σύρους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκαν στο μεν ένα το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, στο δε άλλο το ότι ωθήθηκε στην πράξη αυτή λόγω φτώχειας. Το δικαστήριο μάλιστα τους καταδίκασε ως απλούς συνεργούς και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 147 χρόνων και 6 μηνών στον καθένα - από τα οποία θα εκτίσουν τα 10 χρόνια.

Οι Σύροι πρόσφυγες, ανάμεσά τους και 53 παιδιά, ξεκίνησαν από την Τουρκία με μια μεγάλη ψαρόβαρκα το ταξίδι για μια καλύτερη ζωή, με πρώτο προορισμό την Ιταλία. Ταξίδευαν για 4 ημέρες, κάτω από άθλιες συνθήκες και εντοπίστηκαν το απόγευμα της 8ης Μαΐου, 54 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά από το Ταίναρο, όπου μετεπιβιβάστηκαν στο ιταλικό ρυμουλκό που τους έφερε με ασφάλεια στην Καλαμάτα.

Στη φωτογραφία το σκάφος των διακινητών 

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER