Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 16:32

2 χρόνια για κλοπές σε εκκλησίες της Μεσσηνίας 

Γράφτηκε από την
2 χρόνια για κλοπές σε εκκλησίες της Μεσσηνίας 

Σε φυλάκιση 2 χρόνων, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας, μείωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την ποινή κάθειρξης 8 χρόνων και 6 μηνών που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στον 41χρονο ηλεκτρολόγο, που είχε καταδικαστεί για κλεψιές σε εκκλησίες στη... μισή Μεσσηνία και έπαιρνε μαζί τις δύο ανήλικες κόρες του, ηλικίας 14 και 17 χρόνων. Χθες, ωστόσο, η 19χρονη σήμερα κόρη του κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο πατέρας τους δεν τις υποχρέωνε να παραφυλάνε στο αυτοκίνητο για να κλέβει, αλλά πήγαιναν μαζί του για να γλιτώσουν το σχολείο. 

Ο Καλαματιανός ηλεκτρολόγος ο οποίος κατηγορείτο ως υπότροπος αφού στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και για απάτη, αθωώθηκε χθες για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας, καθώς στο πρωτόδικο δικαστήριο η πεθερά, η γυναίκα και οι κόρες του κατήγγειλαν ότι τις ξυλοφόρτωνε και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει για να μην τον μαρτυρήσουν. Συνολικά κατηγορείτο για 22 κλοπές και 7 απόπειρες κλοπών στη... μισή Μεσσηνία, τις οποίες διέπραξε από τον Αύγουστο του 2013 έως και τις αρχές Ιουνίου του 2014. 

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη μετά από έρευνα στο σπίτι του, που έγινε από τους αστυνομικούς όταν ο παπάς της ενορίας στο χωριό Μαθία είχε μαζί του μια κουβέντα έξω από το νεκροταφείο, αφού είχαν σηκώσει από το παγκάρι 500 ευρώ. Τον κατηγορούμενο είχαν δει και άλλοι από το χωριό και έτσι ο παπάς πήρε την πινακίδα του αυτοκινήτου και ειδοποίησε την Αστυνομία. Στο σπίτι του κατηγορούμενου βρέθηκαν μεταξύ άλλων πλαστικοποιημένες και άλλες εικόνες αγίων, καθώς επίσης μαρμάρινες αφιερώσεις από τάφους -μία από αυτές από το νεκροταφείο του Δρακονερίου. Ωστόσο για τις εικόνες, οι οποίες δεν έχουν καμία αξία, ο ίδιος υποστήριξε χθες στην απολογία του ότι δεν ήταν κλεμμένες αλλά τις μάζευε η πεθερά του για να προσεύχεται στην Παναγία για το μικρό του γιο, ο οποίος έχει πρόβλημα υγείας. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER