Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011 03:17

Αναβολή στον υπάλληλο της ΔΕΗ για τη δωροδοκία

Γράφτηκε από την

Νέα αναβολή για την Τετάρτη 14 του μήνα πήρε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο 55χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ που κατηγορείται για δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο υπάλληλος της ΔΕΗ απαίτησε 40 ευρώ από έναν 23χρονο πελάτη "για να συντάξει παράτυπα σχέδιο ηλεκτρολόγου, για επανασύνδεση ρεύματος σε παλιά οικία, αντί να το προσκομίσει ο ενδιαφερόμενος, όπως προβλέπεται". Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, τόνισε πως το κομβικό σημείο της υπόθεσης είναι εάν ο κατηγορούμενος πήρε τα χρήματα για δικό του λογαριασμό ή όχι. Ετσι, ζήτησε την αναβολή λέγοντας ότι στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση έχει γίνει έρευνα του ΣΔΟΕ σε ιδιωτικό γραφείο ηλεκτρολόγου μηχανολόγου αλλά και στη ΔΕΗ, σχετικά με το αν υπάρχουν σφραγισμένα σχέδια. Το δικαστήριο δέχτηκε το αίτημα της αναβολής προκειμένου να κληθεί ως μάρτυρας ο συγκεκριμένος ηλεκτρολόγος μηχανολόγος.
Χθες ως πολιτική αγωγή παρίστατο η δικηγόρος Δέσποινα Τσιλιβαράκη για λογαριασμό του καταγγέλλοντα. Η κ. Τσιλιβαράκη επέμεινε και στην προσκόμιση του επίμαχου σχεδίου, εάν αυτό υπάρχει - το οποίο αποφασίστηκε να ζητηθεί από τη ΔΕΗ μέσω της Εισαγγελίας.
Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονταν χθες αρκετοί εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, καθώς επίσης μέλη του συνδέσμου εργολάβων ηλεκτρολόγων, τεχνικών ψυκτικών εγκαταστατών και συντηρητών καυστήρων Μεσσηνίας.