Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 08:16

Αθώος ο θυρωρός για την κλοπή στο Διοικητήριο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

 

Αθώο λόγω αμφιβολιών έκρινε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το θυρωρό του Διοικητηρίου, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 2,5 χρόνια φυλάκιση και κατηγορείτο ότι τον Αύγουστο του 2013 έδωσε τα κλειδιά του κτιρίου και έκλεψαν από μέσα υπολογιστές.

Ο συγκατηγορούμενός του, καθηγητής Γερμανικών (όπως ο ίδιος δήλωσε ως επάγγελμα στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο), ο οποίος έκλεψε τους 9 υπολογιστές, 7 οθόνες και 2 πληκτρολόγια από τα γραφεία της Πολεοδομίας, δεν παρέστη στο δικαστήριο και έτσι η έφεσή του κρίθηκε ως ανυποστήρικτη. Σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί ένοχος και καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την κλοπή διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και το πόρισμα αθώωνε τον θυρωρό, ο οποίος συνεχίζει να εργάζεται ως υπάλληλος της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Τον καθηγητή Γερμανικών έπιασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας την ώρα που έβγαζε ξημερώματα Σαββάτου 17 Αυγούστου του 2013 τους υπολογιστές από το κτήριο. Είχε τηλεφωνήσει περίοικος ότι μες στη νύχτα κάποιος κλέβει το Διοικητήριο. Οι αστυνομικοί που έφτασαν για να δουν τι συμβαίνει, τον βρήκαν να έχει γεμάτο ένα καρότσι του σούπερ μάρκετ με οθόνες και πληκτρολόγια, ενώ στην είσοδο και το ασανσέρ είχε τα υπόλοιπα. Ο κατηγορούμενος είπε τότε ότι έχει συνεννοηθεί με το θυρωρό να περάσει και να πάρει τους υπολογιστές γιατί ήθελαν φτιάξιμο. Μετά άλλαξε αυτά που έλεγε αρχικά και τους είπε ότι συνεννοήθηκε με το θυρωρό, ο οποίος του έδωσε και τα κλειδιά της εισόδου, να τα πάει στο κατάστημα και για τον... κόπο του θα του έδινε 200 ευρώ. 

Ν.Κ.