Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 17:09

"Καμπάνες” σε τσιγγάνες που νάρκωναν ηλικιωμένες με… χυμούς και στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

Σε κάθειρξη 13 χρόνων και 1 μήνα η μια και σε κάθειρξη 12,5 χρόνων κάθε μια από τις άλλες δύο κατηγορούμενες, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 3 τσιγγάνες που νάρκωναν ηλικιωμένες προσφέροντάς τους χυμούς με υπνωτικό και όταν τα θύματα έχαναν τις αισθήσεις τους, εκείνες τους έκλεβαν από τα σπίτια ό,τι πολύτιμο είχαν. 

Η μια με τη μεγαλύτερη ποινή καταδικάστηκε και για απάτη εκτός από ληστεία, ενώ όλες έχουν καταδικαστεί για τους... υπνωτικούς χυμούς και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, συγκεντρώνοντας η κάθε μια τους ποινές συνολικά ενός αιώνα και... βάλε. Μάλιστα σε μια περίπτωση στη Θεσσαλονίκη, μια ηλικιωμένη που ήπιε από το ροζ χυμό βρέθηκε νεκρή στον καναπέ του σπιτιού της και οι αστυνομικοί είχαν βρει ένα αποτσίγαρο με το DNA της κατηγορούμενης με τη μεγαλύτερη ποινή. Πρωτόδικα στις 3 τσιγγάνες είχαν επιβληθεί οι ίδιες ποινές κάθειρξης και 3 μήνες επιπλέον. 

Πιο συγκεκριμένα, οι 3 κατηγορούμενες συνελήφθησαν το Φεβρουάριο του 2014 στην Αθήνα ως μέλη εγκληματικής ομάδας τσιγγάνων απατεώνων οι οποίοι εξαπατούσαν ηλικιωμένες σε διάφορες περιοχές της χώρας -μεταξύ των οποίων και η Μεσσηνία. Χθες κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενες για 2 ληστείες και 2 απόπειρες ληστείας, στην Καλαμάτα. Οι 3 τσιγγάνες πουλούσαν χυμούς αλλά και συστήματα συναγερμού, για να πείσουν τα θύματά τους να τους ανοίξουν την πόρτα. Στη συνέχεια τους έδιναν να δοκιμάσουν έναν χυμό κι όταν το θύμα έπινε, ξυπνούσε μετά από πολλές ώρες σε... άδειο σπίτι. 

Στην Καλαμάτα θύματα της σπείρας έπεσαν 2 ηλικιωμένες, τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο του 2013, ενώ 2 ακόμη παραλίγο θύματα υποπτεύτηκαν τελικά ότι κάτι δεν πάει καλά κι αρνήθηκαν να πιουν το χυμό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τις 3 κατηγορούμενες τις έχουν αναγνωρίσει από φωτογραφίες τους οι ηλικιωμένες, ενώ για τις δύο από αυτές υπάρχουν και τα αποτυπώματά τους, καθώς και DNA. Μάλιστα σε μια περίπτωση, που η τσιγγάνα με τη μεγαλύτερη ποινή πήγε σε ΑΤΜ τράπεζας και σήκωσε λεφτά με τις κάρτες μιας ηλικιωμένης, υπάρχει και βίντεο. Αποκαλυπτικές σύμφωνα με το κατηγορητήριο για την ενοχή τους είναι και οι τηλεφωνικές κλήσεις που έχουν ανταλλάξει μεταξύ τους. 

Στις 2 περιπτώσεις στην Καλαμάτα, που κατάφεραν να πείσουν τις ηλικιωμένες να δοκιμάσουν το χυμό τους, είχαν ρίξει μέσα χάπια Bromazepan και Zolpiden. Αυτό έδειξαν τόσο τα αποτελέσματα εξετάσεων που έγιναν στις 2 ηλικιωμένες, όταν αυτές μεταφέρθηκαν από συγγενείς τους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όσο και τα αποτελέσματα εξέτασης υπολείμματος χυμού στα εργαστήρια της Αστυνομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δόσεις των υπνωτικών φαίνεται ότι ήταν ενισχυμένες, αφού τα θύματά τους συνέρχονταν μετά από πολλές ώρες, ενώ χρειάστηκε και να διακομιστούν στο νοσοκομείο. 

Οι κατηγορούμενες, όταν οι ηλικιωμένες έπεφταν αναίσθητες, έβρισκαν χρόνο να κλέψουν από χρήματα και κοσμήματα μέχρι τραπεζικές κάρτες και κινητά τηλέφωνα. Οπως προέκυψε μάλιστα από την αστυνομική έρευνα, η αδίστακτη τριάδα είχε ξεγελάσει και στείλει στο νοσοκομείο κι άλλες ηλικιωμένες γυναίκες, σε Βόλο, Κατερίνη, Γιάννενα, Λιβαδειά και Πρέβεζα. 

Από τις 3 κατηγορούμενες μόνο η 37χρονη με τη μεγαλύτερη ποινή παραδέχτηκε στην απολογία της ότι εξαπάτησε και λήστεψε τις ηλικιωμένες, αλλά μόνη της όπως ισχυρίστηκε. Οι άλλες δύο, μια 37χρονη και η 44χρονη ξαδέρφη της, αρνήθηκαν ότι έχουν ποτέ πατήσει το πόδι τους στην Καλαμάτα.

Ν.Κ.