Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 16:38

Αθώοι ο οδοντίατρος του ΙΚΑ Καλαμάτας για το "φακελάκι" και η οφθαλμίατρος για εκβιασμό

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αθώοι ο οδοντίατρος του ΙΚΑ Καλαμάτας για το "φακελάκι" και η οφθαλμίατρος για εκβιασμό

Ομόφωνα αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τον Καλαματιανό οδοντίατρο, ο οποίος κατηγορήθηκε όταν δούλευε στα ιατρεία του ΙΚΑ Καλαμάτας για "φακελάκι", και τη συγκατηγορούμενή του, η οποία είναι επίσης γιατρός - οφθαλμίατρος, για απόπειρα εκβιασμού του, με σκοπό να του αποσπάσει -όπως κατηγορείτο- 20.000 ευρώ.

Πρωτόδικα ο οδοντίατρος είχε καταδικαστεί σε 3 χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή για το "φακελάκι" των 200 ευρώ ενώ η συγκατηγορουμένη του είχε κριθεί ομόφωνα αθώα. Ομως η εισαγγελέας της έδρας είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης και έτσι η οφθαλμίατρος κάθισε χθες εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου.  

Ο οδοντίατρος, τον οποίο υπερασπίστηκε χθες στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο δικηγόρος Κώστας Μαργέλης, είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για παθητική δωροδοκία κατά πλειοψηφία. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο οδοντίατρος καθυστερούσε να φτιάξει τη μασέλα στη μητέρα της συναδέλφου του γιατρού, με σκοπό να εισπράξει "φακελάκι" και η οφθαλμίατρος τον μαγνητοφώνησε. Ο ίδιος πάντως είχε ισχυριστεί ότι η ασθενής -μητέρα της οφθαλμιάτρου- ζήτησε μια καλύτερης ποιότητας οδοντοστοιχία, και του είπε ότι θα πλήρωνε τη διαφορά από αυτά που δικαιολογούσε το ΙΚΑ. Μάλιστα ο γιατρός υποστήριξε ότι έκανε προφορική καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας την ίδια κιόλας ημέρα, στις 10 Απριλίου 2010, ότι η συνάδελφός του τον εκβίαζε με την μαγνητοφωνημένη συνομιλία και απαιτούσε 20.000 ευρώ. 

Την οφθαλμίατρο υπερασπίστηκε και στο πρώτο και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο δικηγόρος Παναγιώτης Νταής.  

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER