Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011 21:19

Από τη χαράδρα 19 μήνες φυλακή ο Αλβανός

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 19 μηνών για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο 38χρονος Αλβανός που συνελήφθη όταν έπεσε με κλεμμένο φορτηγάκι σε χαράδρα στη Μικρά Μαντίνεια. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών, ο κατηγορούμενος συνομιλούσε με έναν άλλο στην περιοχή της Τέντας και επειδή κρίθηκε ύποπτη η παρουσία του αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν όταν αυτός μπήκε στο φορτηγάκι χωρίς πινακίδες. Στη Μικρά Μαντίνεια στο δρόμο προς τη Μάνη έκανε έναν περίεργο ελιγμό που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει στη χαράδρα ύψους 43 μέτρων. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική και αστυνομικές δυνάμεις οι οποίοι μετά από έρευνα τον βρήκαν να κρύβεται πίσω από τον κορμό ενός δέντρου όχι πολύ μακριά από το πεσμένο αυτοκίνητο.
Ο 38χρονος Αλβανός όπως έγινε γνωστό κατά την ακροαματική διαδικασία, είναι στη λίστα με τα ανεπιθύμητα πρόσωπα στη χώρα και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης στην Αλβανία επειδή απείλησε με όπλο αστυνομικό διευθυντή μέσα στο γραφείο του. Επίσης σε βάρος του υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων και στην Ελλάδα, ενώ είχε διαταχθεί παραπάνω της μιας φοράς η απέλασή του από τη χώρα.
Στην απολογία του όταν ρωτήθηκε από έδρας γιατί επέστρεψε, είπε ότι στη Μεσσηνία είχε ζήσει και στο παρελθόν και ήρθε εδώ για να βρει δουλειά. Είπε ακόμα ότι είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα στην Αλβανία, μπήκε πεζή στην Ελλάδα και έκλεψε το φορτηγάκι στις 11 του μήνα από το Αγιόφυλλο Καλαμπάκας γιατί δεν άντεχε άλλο περπάτημα. Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν είχε καταλάβει ότι αυτοί που τον ακολουθούσαν ήταν αστυνομικοί και πως νόμισε ότι ήταν "εχθροί", χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις. Ζήτησε, πάντως, την επιείκεια του δικαστηρίου επικαλούμενος τα τρία παιδιά του που ζουν στην Αλβανία.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER