Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 08:16

Μεσσηνία: 4 χρόνια φυλάκιση για μαχαιριές στη σύζυγο του 

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: 4 χρόνια φυλάκιση για μαχαιριές στη σύζυγο του 

 

Με 4 χρόνια φυλάκιση τιμωρήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας ένας 44χρονος Νησιώτης για τις δύο ξώφαλτσες μαχαιριές στο πρόσωπο και το αριστερό χέρι, που έκανε πέρυσι τον Αύγουστο στην 32χρονη τσιγγάνα σύζυγό του, σπρωγμένος από το ερωτικό του πάθος γι' αυτήν.

Η μαχαιριά στο πρόσωπο έχει αφήσει μια μεγάλη ουλή στη γυναίκα, από τον κρόταφο μέχρι τα χείλη, η "τιμωρία" της γιατί τον εγκατέλειψε και αρνιότανε να γυρίσει στο σπίτι - όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο εισαγγελέας Βασίλης Παππαδάς στην αγόρευσή του. Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 5 χρόνων και 8 μηνών, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον καταδίκασε για τις ίδιες κατηγορίες και, όπως και στον πρώτο βαθμό, του αναγνώρισε ελαττωμένο καταλογισμό.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

Το κακό έγινε τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, έξω από τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Η μητέρα της τσιγγάνας συζύγου νοσηλευόταν βαριά άρρωστη και ο κατηγορούμενος -αν και σε διάσταση με τη σύζυγό του- πήγαινε καθημερινά και της συμπαραστεκόταν. Το προηγούμενο βράδυ δε, κοιμήθηκε στο νοσοκομείο μαζί της και το πρωί πριν φύγει την παρακάλεσε για μια ακόμη φορά να πάει μαζί του στο σπίτι, αλλά οι ικεσίες του έπεσαν στο κενό και έφυγε μόνος του. Επέστρεψε όμως και όπως άφησε να εννοηθεί χθες στην κατάθεσή της στο δικαστήριο η παθούσα, μάλλον είχε πάρει ναρκωτικά. Θεία της που ήτανε μπροστά κατέθεσε χαρακτηριστικά ότι ο κατηγορούμενος ήταν σε "κωματιώδη κατάσταση" - και αφού δεν την δελέασε με καλοπιάσματα και κεράσματα με μπίρες να γυρίσει κοντά του και στα 4 παιδιά τους, για να της... δείξει την αγάπη του, έβγαλε ένα σουγιά και αυτοτραυματίστηκε στο χέρι. Η αντίδραση της γυναίκας δεν ήταν αυτή που περίμενε, τον έβρισε και του πέταξε στα μούτρα το κουτί της μπίρας και το πασούμι της θειάς της, κι αυτός οργισμένος της επιτέθηκε, χαρακώνοντάς την στο πρόσωπο. Αμέσως η γυναίκα έτρεξε στα Επείγοντα, όπου οι γιατροί της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο ερωτοχτυπημένος σύζυγός της πήρε το μοτοποδήλατό του και τράβηξε για το σπίτι του στη Μεσσήνη, όπου λίγες ώρες μετά συνελήφθη, αφού προηγήθηκε καταδίωξη γιατί προσπάθησε να το σκάσει, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας και της ΔΙΑΣ. 

«Η ΚΑΚΙΑ Η ΩΡΑ»

Ο ίδιος χθες στην απολογία του τα έριξε όλα στην "κακιά την ώρα", γιατί πίστευε ότι θα την έκανε να λυγίσει όταν καρφώθηκε με το σουγιά του και να επιστρέψει πίσω σε αυτόν και τα παιδιά τους. «Αν κοβότανε αυτή, εγώ θα χάλαγα τον κόσμο», υποστήριξε στο δικαστήριο και προσπάθησε να πείσει τους δικαστές και τους ενόρκους ότι τυχαία την χαράκωσε στο πρόσωπο.

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο, αν και μπορούσε, δεν μετέτρεψε την  ποινή του γιατί οι δικαστές θεώρησαν αναγκαία την έκτιση της ποινής ώστε να τον αποτρέψουν να το ξανακάνει. Αλλωστε, η σύζυγός του είπε στην κατάθεσή της ότι τη ζήλευε παθολογικά και τη χτύπαγε με τα χέρια του, κάτι που επιβεβαίωσε στο δικαστήριο και ο πατέρας του κατηγορουμένου - ο οποίος δίνει τον δικό του αγώνα για να ζει και να στέλνει στο σχολείο τα 4 εγγόνια του, ηλικίας 19 χρόνων το μεγαλύτερο και 11 χρόνων το μικρότερο. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER