Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 14:28

Μείωση ποινής για ενδοοικογενειακή απειλή από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Σε 16 μήνες φυλάκιση μείωσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας την πρωτόδικη ποινή των 4 χρόνων για ενδοοικογενειακή απειλή, σε Ελληνα κατηγορούμενο με αλκοολική ψύχωση.

Χθες στο δικαστήριο, η μάνα του παρακάλεσε να δείξουν οι δικαστές κατανόηση γιατί ο γιος της είναι καλό παιδί, αλλά παραφέρεται όταν πίνει. Πριν 3 χρόνια, τον Ιανουάριο του 2013, ο κατηγορούμενος είχε γυρίσει από την Κύπρο μετά το διαζύγιό του και εγκαταστάθηκε στο χωριό του κοντά στο Πεταλίδι, στο ίδιο σπίτι με την μητέρα και την αδελφή του. Πάνω σε ένα γερό μεθύσι ξέσπασε πάνω τους με βρισιές και απειλές, γιατί δεν τις ήθελε στο σπίτι και για να τις διώξει πήρε ένα μαχαίρι και τις απείλησε. Ο καβγάς δεν σταμάτησε εκεί και οι δύο γυναίκες φοβισμένες έκαναν να φύγουν και ο κατηγορούμενος βγήκε στην εξώπορτα του σπιτιού κρατώντας μια καραμπίνα. Μετά, οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν βρήκαν μέσα στο κυνηγετικό όπλο 3 φυσίγγια και πάνω του ένα σουγιά. Γι' αυτό και η αρχική κατηγορία ήταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά από το πρώτο δικαστήριο, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας, η κατηγορία μετατράπηκε σε ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή, που είναι πλημμέλημα. Χθες, μετά και από πρόταση του εισαγγελέα Βασίλη Παππαδά, το δικαστήριο δέχτηκε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, μειώνοντας κι άλλο την αρχική ποινή του. Αλλωστε και η μητέρα του διαβεβαίωσε το δικαστήριο ότι δεν πίνει όπως έπινε και είναι ήσυχος, δεν την ενοχλεί. «Περνάω καλά μαζί του, έχει ελαττώσει το ποτό, παίρνει τα φάρμακά του και βλέπει ψυχολόγο», είπε η μητέρα. Πρόσθεσε ακόμα ότι και τότε που έγινε αυτός ο καβγάς που τους οδήγησε στα δικαστήρια, ο γιος της δεν ήθελε τίποτα παραπάνω από το να φοβίσει αυτήν και την αδελφή του, καθώς ούτε που όπλισε την καραμπίνα. Αλλά οι δυο τους φοβήθηκαν πολύ (σ.σ. αυτή και η κόρη της) και πάνω στον πανικό τους, πήραν ένα ταξί και πήγανε στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης. 

Ο ίδιος στην απολογία του φάνηκε συντετριμμένος, ζήτησε συγγνώμη και διαβεβαίωσε το δικαστήριο πως κάνει προσπάθειες να κόψει τελείως το ποτό. Οσο για ένα δικαστήριο που είχε την περασμένη Τρίτη κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, ήταν και αυτό από εκείνη την περίοδο πριν 3 χρόνια, όταν δηλαδή είχε πρωτογυρίσει από την Κύπρο, αφήνοντας πίσω με την πρώην σύζυγό του τα δύο τους παιδιά. 

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε και για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή κυνηγετικού όπλου. 

Ν.Κ.