Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 07:56

12 χρόνια σε τσιγγάνο για ληστεία σε μίνι μάρκετ στην Καλαμάτα 

Γράφτηκε από την
12 χρόνια σε τσιγγάνο για ληστεία σε μίνι μάρκετ στην Καλαμάτα 

 

Σε κάθειρξη 12 χρόνων και 3 μηνών καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ο 24χρονος τσιγγάνος, ο οποίος πέρυσι στη 1 Ιουνίου έκλεψε μίνι μάρκετ στην οδό Αύρας στην Καλαμάτα - ενώ προσπαθώντας να ξεφύγει από την υπάλληλο που πήγε να τον σταματήσει, την έσπρωξε και χτύπησε.

Ο 26χρονος οδηγός του αυτοκινήτου και ομόφυλός του, ο οποίος περίμενε 15 μέτρα από το μίνι μάρκετ, τον πήρε και φύγανε, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 χρόνων και 3 μηνών - ενώ η 24χρονη φυγόδικος σύντροφος του πρώτου κατηγορουμένου, που τον βοήθησε να κλέψει από το μίνι μάρκετ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 χρόνων και 3 μηνών για άμεση συνέργεια σε ληστρική κλοπή.  

Οπως κατέθεσε αστυνομικός στη δίκη, ο ένας κατηγορούμενος και η φυγόδικη σύντροφός του παρίσταναν τους πελάτες, και μπήκαν στο μίνι μάρκετ στην οδό Αύρας στην Καλαμάτα δήθεν για να ψωνίσουν. Οσο η γυναίκα έψαχνε μακαρόνια για το μωρό της, ο σύντροφός της ξάφριζε το ταμείο, αλλά έκανε θόρυβο και η υπάλληλος τον έπιασε στα πράσα. Τον κυνήγησε και αφού την χτύπησε και της ξέφυγε, μπήκε στο αυτοκίνητο του άλλου κατηγορούμενου -μέσα στο αυτοκίνητο ήταν και μια ανήλικη, σύντροφος του οδηγού και συγκατηγορούμενου του, στην οποία έδωσε να κρύψει πάνω της τα 365 ευρώ που βούτηξε από το ταμείο, και έφυγαν προς την οδό Κρήτης. Η φυγόδικη σύντροφός του ξέφυγε πάνω στην αναμπουμπούλα πεζή προς την παραλία και δεν συνελήφθη ποτέ. Οι άλλοι τρεις με το αυτοκίνητο δεν πρόλαβαν να φτάσουν μακριά, γιατί οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας με την βοήθεια των συναδέλφων τους της ΟΠΚΕ, τους σταμάτησαν και τους συνέλαβαν στο Ασπρόχωμα. Το ίδιο ζευγάρι που διέπραξε τη ληστρική κλοπή στο μίνι μάρκετ είχε κλέψει και τις εισπράξεις ύψους 900 ευρώ από ένα βενζινάδικο, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος πέρυσι στην Κυπαρισσία, και καταδικάστηκε και για αυτή την κλοπή - ενώ ο έτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε μόνο για απλή συνέργεια, σε απλή κλοπή, γι' αυτό και καταδικάστηκε σε μικρότερη από τους άλλους ποινή φυλάκισης.

Ν.Κ.


NEWSLETTER