Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 19:32

3 χρόνια εξαγοράσιμα για 140 γραμ. χασίς σε τοξικομανή από τη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

Σε 3 χρόνια εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης, ως τοξικομανή, καταδίκασε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν ηλικιωμένο Νησιώτη για διακίνηση 140 γραμ. χασίς. Ο ανιψιός του, απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες για κατοχή 4,5 γραμ. χασίς.

Οπως κατέθεσε αστυνομικός, είδαν τυχαία τον ανιψιό να σταματάει στο σπίτι του θείου του, στη Μεσσήνη. Επειδή τόσο ο ένας, όσο και ο άλλος, έχουν παρελθόν με την Αστυνομία γιατί είναι μπλεγμένοι με υποθέσεις ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πήγαν να σταματήσουν τον ανιψιό για έλεγχο - ο οποίος προσπάθησε να τους ξεφύγει με το μηχανάκι και πέταξε τα 4,5 γραμ. χασίς, που τα είχε τυλιγμένα σε φύλλο εφημερίδας. Αφού τελικά τον ακινητοποίησαν και συνελήφθη, προχώρησαν σε έρευνα και στο σπίτι του θείου, όπου εκεί βρήκαν την ποσότητα των 140 γραμ. χασίς απλωμένη πάνω σε εφημερίδες, ενώ σε μια άλλη εφημερίδα έλειπε ένα κομμάτι στο οποίο είχε τυλίξει την μικροποσότητα που είχε δώσει στον ανιψιό του. 

Ο δικηγόρος πάντως του καταδικασθέντα είπε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος κάπνιζε 20 γραμ. χασίς την ημέρα και την ποσότητα που βρήκαν οι αστυνομικοί δεν την είχε για πούλημα. Αλλωστε, σύμφωνα με τον συνήγορο, ο εν λόγω κατηγορούμενος είχε πουλήσει ένα οικόπεδο στην παραλία της Μπούκας και είχε εισπράξει 1,5 εκατ. ευρώ - οπότε δεν είχε καμία ανάγκη να πουλάει χασίς όταν μόνο το 2012 που συνελήφθη, οι τόκοι που εισέπραξε από την τράπεζα ήταν 60.000 ευρώ!

Ν.Κ.