Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 13:30

"Καμπάνες" σε διαρρήκτες, που "χτυπούσαν" ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στην Πυλία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
"Καμπάνες" σε διαρρήκτες, που "χτυπούσαν" ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στην Πυλία

Σε ποινή κάθειρξης 8 ετών ο ένας και 7 ετών ο άλλος καταδικάστηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας οι Αλβανοί "ποντικοί" που τρύπωναν σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και εξοχικά σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Πυλίας, και πιάστηκαν πρόπερσι τον Αύγουστο για 14 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι ήταν 4 -όλοι συγγενείς μεταξύ τους-, αλλά χθες στο εδώλιο κάθισαν μόνο ο 50χρονος πεθερός και ο 30χρονος γαμπρός. Ο γιος και ο αδελφός του 50χρονου δεν είχαν παρουσιαστεί στο πρωτόδικο δικαστήριο, αλλά είχαν καταδικαστεί όπως και οι άλλοι δύο σε 8 χρόνια κάθειρξη ο καθένας. Στο σπίτι του πεθερού στο Ρωμανού και στο σπίτι του γαμπρού στο Κορυφάσιο, οι αστυνομικοί είχαν βρει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, μηχανήματα, μέχρι ρολόγια και... γυαλιά ηλίου, που η αξία τους ξεπερνούσε τα 13.000 ευρώ. Οι κατηγορούμενοι κατηγορούνταν συνολικά για 14 κλοπές και διαρρήξεις και σύμφωνα με την κατάθεση αστυνομικών είχαν ξεκινήσει τη δράση τους τουλάχιστον από πρόπερσι τον Απρίλιο μέχρι και τις αρχές Αυγούστου του ίδιου χρόνου που συνελήφθησαν, ενώ "χτυπούσαν" ακόμα και όταν οι πελάτες βρίσκονταν μέσα στα δωμάτιά τους ή κοιμόντουσαν στα σπίτια τους. 

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα πάντα με τους μάρτυρες, έφτασαν στην οικογένεια των Αλβανών μετά από πληροφορίες και έτσι πήγαν για να ερευνήσουν τα σπίτια τους. Οι Αλβανοί "ποντικοί" κυρίως τρύπωναν από ανοιχτά παράθυρα ή από ανασφάλιστες πόρτες, ενώ παραβίαζαν και τις πόρτες. Οπως και στο πρώτο δικαστήριο ο πεθερός ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι τα κλεμμένα πράγματα οι αστυνομικοί τα βρήκαν σε μια αποθήκη που δεν χρησιμοποιούσε. Ομως αστυνομικός στην κατάθεσή του ανέφερε πως στην αρχή υποστήριξαν τα ίδια αυτός και η σύζυγός του, αλλά όταν βρήκαν μέσα ένα σκούτερ που ήταν στο όνομα της γυναίκας, αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι ήταν δική τους. Ωστόσο, και χθες στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την παραμικρή σχέση με τις κλοπές. Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο γαμπρός του στην απολογία του, λέγοντας ότι το πλήθος κλοπιμαίων στο σπίτι του τα είχε αγοράσει χωρίς να ξέρει ότι είναι κλεμμένα. 

 

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER