Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 08:58

8 χρόνια για αποπλάνηση 10χρονης από δημόσιο υπάλληλο

Γράφτηκε από την
8 χρόνια για αποπλάνηση 10χρονης από δημόσιο υπάλληλο

 

Ποινή κάθειρξης 8 χρόνων, όπως και πρωτόδικα, επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας σε έναν Αθηναίο δημόσιο υπάλληλο, για ένα από τα πιο αισχρά αδικήματα του Ποινικού Κώδικα, αυτό της αποπλάνησης παιδιού.

Στο κορίτσι, ηλικίας 10 ετών τότε, ο κατηγορούμενος ασελγούσε κατ' εξακολούθηση για άγνωστο χρονικό διάστημα. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η μητέρα του κοριτσιού ανακάλυψε τυχαία ότι ο οικογενειακός τους φίλος, πατέρας και ο ίδιος με παιδί στην ίδια ηλικία, ασελγούσε στην κόρη της. Αυτό συνέβη το Νοέμβριο του 2007 στο Γύθειο και χθες ο δημόσιος υπάλληλος δεν κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου προφασιζόμενος μέσω δικηγόρου ξαφνική ασθένεια. Προχθές πάντως ήταν στο δικαστήριο, για να ζητήσει μια ακόμα φορά αναβολή της εκδίκασης (σ.σ. η υπόθεση είχε αναβληθεί άλλες τρεις φορές). Ωστόσο, χθες, το δικαστήριο προχώρησε ερήμην του τη διαδικασία και η υπόθεση εκδικάστηκε κεκλεισμένων των θυρών. 

Ως συνήγορος πολιτικής αγωγής παρέστη η δικηγόρος Γυθείου Ανθή Μπαλιτσάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι είχε πάει μια μέρα στο σπίτι του κατηγορουμένου για να παίξει με το γιο του. Τότε αυτός πήρε τη μικρή στο δωμάτιό του, της έβγαλε τα ρούχα και άρχισε να ασελγεί πάνω της. Μαζί του το παιδί είχε ένα κινητό τηλέφωνο. Εκείνη την ώρα χτύπησε κι όταν το κορίτσι απάντησε, η μάνα του άκουσε και κατάλαβε τι συμβαίνει. Εντρομη έτρεξε στο σπίτι του κατηγορουμένου και έτσι αποκαλύφθηκε η κτηνωδία. Αγνωστο είναι για πόσο καιρό ο κατηγορούμενος ασελγούσε πάνω στο κορίτσι, που σήμερα είναι ενήλικη και κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια της γιατί οι γονείς της ζήτησαν αμέσως τη βοήθεια ψυχολόγου. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER