Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016 09:13

12 χρόνια φυλάκιση στο Νίκο Φλαούνα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
12 χρόνια φυλάκιση στο Νίκο Φλαούνα

 

 

Σε κάθειρξη 12 ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα και τους περιοριστικούς όρους της εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, καταδικάστηκε ο πρώην ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού στην Καλαμάτα Νίκος Φλαούνας.

Οπως γράφει η εφημερίδα «Κόντρα» που αποκάλυψε το θέμα από το 2010 και αναδημοσίευσαν πολλές ιστοσελίδες (aftodioikisi.gr, palo.gr, olatanea.gr κ.λπ.), ο Ν. Φλαούνας καταδικάστηκε ομόφωνα από το Ε’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, ύψους 235.000 ευρώ, καθώς από το 1989 μέχρι το 2009 εμφανιζόταν ως υπάλληλος του υπουργείου Γεωργίας, ενώ στην πραγματικότητα ήταν δημοσιογράφος της «Αυριανής» και μετέπειτα ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού στην Καλαμάτα. 

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Ν. Φλαούνας ήταν από το 1989 μόνιμος υπάλληλος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (κατηγορία Διοικητικό ΔΕ) στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Γεωργίας. Στο μεταξύ, ο κ. Φλαούνας είχε ήδη γίνει (από το 1998) ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού στην Καλαμάτα, αλλά συνέχισε να μισθοδοτείται κανονικά από το Δημόσιο. Μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας ξέσπασε σάλος και ο κ. Φλαούνας εμφανίστηκε στο κανάλι του δηλώνοντας ότι «ουδέποτε ήμουν δημόσιος υπάλληλος», ενώ, όπως γράφει η εφημερίδα, δύο μέρες μετά υπέβαλε παραίτηση από τη θέση του υπαλλήλου του υπουργείου Γεωργίας, με φαξ!

Η «Ε» προσπάθησε αλλά λόγω της απεργίας ήταν δύσκολο να διασταυρώσει απόλυτα την είδηση. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER