Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016 09:27

Προφυλακίστηκε 41χρονος για ασέλγεια στον 6χρονο γιο του  

Γράφτηκε από την
Προφυλακίστηκε 41χρονος για ασέλγεια στον 6χρονο γιο του  

Με τις βαριές κατηγορίες της κατάχρησης σε ασέλγεια και της αποπλάνησης του μικρού αγοριού του, προφυλακίστηκε τις προηγούμενες ημέρες ένας 41χρονος Μεσσήνιος. 

Ο πατέρας φέρεται να ασελγούσε στον γιο του όταν αυτός ήταν 6 χρόνων, το 2012. Τότε οι γονείς του παιδιού ζούσαν ακόμα μαζί και έμεναν στη Μεσσηνία, ενώ αργότερα χώρισαν και η μητέρα έφυγε μαζί με το παιδί. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μικρό αγόρι αποκάλυψε στη μητέρα του τι γινόταν, μόνο δύο χρόνια μετά, κι αφού εκείνο το διάστημα είχε απομακρυνθεί από τον πατέρα. 

Μόλις το αγόρι εξομολογήθηκε στη μάνα του την κατάσταση, εκείνη κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της και κατέθεσε εναντίον του ασφαλιστικά μέτρα. Αυτό έγινε το 2014 οπότε και ξεκίνησε με εντολή εισαγγελέα προανάκριση για τη σοβαρή καταγγελία της μητέρας. Εξετάστηκαν μάρτυρες, αλλά και το ίδιο το παιδί, το οποίο πριν καταθέσει στον ανακριτή Καλαμάτας το είδε μία παιδοψυχίατρος και αποφάνθηκε ότι μπορεί να το κάνει. Παράλληλα η επιστήμονας βεβαίωσε πως το παιδί δεν είναι φαντασιόπληκτο και ότι όλες οι νοητικές λειτουργίες του είναι ικανές για να μπορέσει να περιγράψει και στους δικαστικούς λειτουργούς ό,τι είχε εκμυστηρευτεί στη μητέρα του. Βέβαια, το παιδί εξετάστηκε και από ιατροδικαστή, αλλά καθώς είχαν περάσει τα χρόνια δεν μπόρεσε να βρεθεί κανένα στοιχείο κακοποίησης. 

Εν τω μεταξύ, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι δεν χώρισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και μεταξύ τους υπήρξαν σφοδρές αντιδικίες. Ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά ότι έκανε ποτέ κακό στο γιο του. Ο συνήγορός του μάλιστα έχει καταθέσει προσφυγή κατά της προφυλάκισής του και εκκρεμεί η σχετική απόφαση. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER