Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 15:41

Ασφαλιστικά μέτρα ΜΕΣΥΝΕΛ Α.Ε. κατά Ενωσης για αθέμιτο ανταγωνισμό 

Γράφτηκε από την

Συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΜΕΣΥΝΕΛ Α.Ε. κατά της Ενωσης Μεσσηνίας, με την οποία η ΜΕΣΥΝΕΛ επιδιώκει να βεβαιωθεί από πραγματογνώμονα ότι η Ενωση λειτούργησε σε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι το Φεβρουάριο η ΜΕΣΥΝΕΛ Α.Ε. είχε καταθέσει αίτημα προσωρινής διαταγής και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Ενωσης Μεσσηνίας και των Δήμων Πύλου - Νέστορος και Καλαμάτας. Η ΜΕΣΥΝΕΛ κέρδισε με την προσωρινή διαταγή να απαγορευτεί στην Ενωση η χρήση των ΚΕΠ, προβάλλοντας τον ισχυρισμό του αθέμιτου ανταγωνισμού. 

Κατά τους ισχυρισμούς της ΜΕΣΥΝΕΛ στην χθεσινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, η Ενωση δέσμευε στο σύστημα το ΑΦΜ του παραγωγού, χωρίς ταυτόχρονα να κάνει και την υπόλοιπη διαδικασία της ταυτοποίησης του ονόματος, της αίτησης και όλα όσα κανονικά προβλέπονται. Ο δικηγόρος της ΜΕΣΥΝΕΛ Χρήστος Παναγιωτόπουλος εξήγησε ότι αφού κατοχύρωνε το ΑΦΜ του παραγωγού -άρα κατοχύρωνε και την πληρωμή της- καλούσε αργότερα τους παραγωγούς για να ολοκληρώσει την προβλεπόμενη διαδικασία. Είπε ακόμα ότι η ΜΕΣΥΝΕΛ αντέδρασε γιατί η η Ενωση έδινε την εικόνα ότι είναι μια δημόσια υπηρεσία και εκεί εξυπηρετούνται οι παραγωγοί, κάνοντας έτσι αθέμιτο ανταγωνισμό στη ΜΕΣΥΝΕΛ που παρουσιαζόταν ως ιδιώτης. Πρόσθεσε δε ότι δεν γινόταν ουσιαστική δουλειά, αφού δέσμευε το ΑΦΜ του παραγωγού χωρίς να ακολουθεί την υπόλοιπη προβλεπόμενη διαδικασία. Μάλιστα, η ΜΕΣΥΝΕΛ έχει καταθέσει αγωγή κατά της Ενωσης και των Δήμων Καλαμάτας και Πύλου - Νέστορος, με την οποία ζητά αποζημίωση γιατί υπέστη ζημιές λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού. 

Χθες στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο, ο κ. Παναγιωτόπουλος παρουσίασε κάποια ΑΦΜ, όπου εκτός από τον αριθμό, τα υπόλοιπα στοιχεία υποστήριξε ότι δεν είχαν ληφθεί κανονικά - γι' αυτό και η ΜΕΣΥΝΕΛ ζητά να διαταχθεί πραγματογνωμοσύνη ώστε να πιστοποιηθεί αυτό ως γεγονός. Δηλαδή ότι τα στοιχεία που έχουν εγγραφεί δίπλα σε κάποια ΑΦΜ δεν είναι του αντίστοιχου προσώπου που φέρεται να κατέχει το συγκεκριμένο αριθμό ΑΦΜ· και επιπλέον ότι δεν είναι ολοκληρωμένη η διαδικασία.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο. 

Ν.Κ.