Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 18:23

7 μήνες με αναστολή σε Καλαματιανή αστρολόγο για απάτη 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
7 μήνες με αναστολή σε Καλαματιανή αστρολόγο για απάτη 

Σε 7 μήνες με αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας μια Καλαματιανή αστρολόγο για απάτη. Κατηγορείτο ότι έπαιρνε λεφτά για να λύσει ανύπαρκτα μάγια από έναν άντρα που προσέτρεξε σε βοήθειά της όταν είχε προβλήματα στο σπίτι του. Τότε, τον Αύγουστο του 2010, η κατηγορουμένη είχε ένα κέντρο πρόβλεψης και συμβουλευτικής και έλεγε και τον καφέ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από την ώρα που ο παθών και μηνυτής πάτησε το πόδι του στο κέντρο πρόβλεψης, γύρω στα τέλη Αυγούστου του 2010, έως τα τέλη Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου, τον κορόιδευε πως του έχουν κάνει μαύρη μαγεία. Κι όχι μόνο σε αυτόν αλλά και στη μάνα του, που είχε πεθάνει όταν ο παθών ήταν ακόμα παιδί. Για να του λύσει όμως τα μάγια, έπρεπε -σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο- να... ασημώσει. Ετσι, η αστρολόγος φέρεται να ζήτησε αρχικά 1.400 ευρώ, λέγοντάς του πως θα τα έδινε σε συνεργάτες της στην Αθήνα και αυτοί θα έλυναν τα μάγια. Τα λεφτά αυτά, ο άντρας τα έδωσε στην αστρολόγο το Νοέμβριο και λίγες ημέρες μετά η ίδια φαίνεται να του ζήτησε άλλα 800 ευρώ για να αγοράσει ό,τι υλικά χρειαζότανε για να λυθούν τα μάγια και να απαλλαγεί από το κακό που τον απειλούσε. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η οικονομική αφαίμαξη του παθόντα δεν σταμάτησε εκεί. Ως πειθήνιο όργανο, απόλυτα πεισμένος ότι αν δεν έκανε ό,τι του έλεγε θα τον έβρισκε μεγάλο κακό, συνέχισε να δίνει στην κατηγορουμένη διάφορα ποσά, αν και το κατηγορητήριο δεν είχε τα στοιχεία για να προσδιορίσει τις ακριβείς ημερομηνίες. Ωστόσο, η αστρολόγος φέρεται να πήρε μόνο το Δεκέμβριο του 2010 τμηματικά το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ - ενώ συνολικά φέρεται να απέσπασε 22.200 ευρώ από τον παθόντα. 

Πάντως κατά την ακροαματική διαδικασία, δεν μπόρεσε ο παθών να αποδείξει με στοιχεία (σ.σ. αναλήψεις από τράπεζα, βιβλιάριο καταθέσεων κ.λπ.) ότι η αστρολόγος, του πήρε αυτά τα χρήματα· η οποία κατέθεσε στο δικαστήριο το δίπλωμα αστρολογίας και τις βεβαιώσεις έναρξης και διακοπής εργασιών της ΔΟΥ Καλαμάτας του κέντρου πρόβλεψης, που λειτουργούσε νόμιμα. 

Τελικά, η αρχική κατηγορία για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ' εξακολούθηση, μετατράπηκε σε απλή απάτη, αφού το δικαστήριο δεν πείστηκε ότι η αστρολόγος πήρε από τον παθόντα 22.200 ευρώ. Αντίθετα, ούτε το δικαστήριο κατάφερε να προσδιορίσει με τα στοιχεία που διέθετε ποιο ήταν το ακριβές ποσό, το οποίο κατ' εκτίμηση της εισαγγελέα στην αγόρευσή της, μάλλον δεν ξεπερνούσε ούτε τα 1.000 ευρώ.

Ν.Κ.  

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER