Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 17:05

12 χρόνια σε καλλιεργητή χασίς στη Βελανιδιά της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Σε κάθειρξη 12 χρόνων και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 45χρονος Ελληνας κατηγορούμενος, που μαζί με τα κηπευτικά στη Βελανιδιά της Καλαμάτας, καλλιεργούσε και σε ένα λόγγο παραδίπλα 19 χασισόδεντρα.

Ο εν λόγω κατηγορούμενος καταδικάστηκε ως υπότροπος, γιατί το 2005 είχε ξανά συλληφθεί να καλλιεργεί χασίς. Οπως κατέθεσε ο αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, τον περασμένο Ιούλιο, πήγαν... συστημένοι για να ψάξουν στην περιοχή της Βελανιδιάς για τη φυτεία, αφού τους είχαν ειδοποιήσει πως ο συγκεκριμένος έχει χασισόδεντρα κοντά στο λιοστάσι του. Μάλιστα, αυτός που το κατήγγειλε ήξερε και τα δρομολόγια που έκανε ο κατηγορούμενος στο χωράφι, 3 με 4 φορές την εβδομάδα σύμφωνα με τον αστυνομικό, για να πηγαίνει με το αγροτικό του και να ποτίζει τα χασισόδεντρα. Η περιοχή εκεί είναι όλο πέτρες και επειδή το χώμα δεν προσφέρεται για καλλιέργειες, ο κατηγορούμενος μεγάλωνε τα φυτά μέσα σε μεγάλες πλαστικές σακούλες γεμάτες με χώμα. Τα 17 από αυτά είχαν ύψος από 1,5 έως 2 μέτρα και για να μην τα σπάσει ο αέρας, ο καλλιεργητής τα είχε δεμένα μεταξύ τους και στηρίξει με καλάμια· τα άλλα 2 είχαν μόλις 30 εκατοστά ύψος, όλα όμως ήταν καλά κρυμμένα μέσα στο λόγγο. Ο αστυνομικός περιέγραψε στο δικαστήριο ότι δίπλα από το χωράφι του υπήρχε λόγγος και ο κατηγορούμενος έφτιαξε ένα ξέφωτο 15 τ.μ. όπου είχε τοποθετήσει τις σακούλες με τα χασισόδεντρα. Είπε ακόμα ότι ναι μεν δεν θα είχαν την απόδοση που έχει ένα φυτό το οποίο καλλιεργεί κανείς στο έδαφος, αλλά ήταν καλά φροντισμένα, λιπαρισμένα και ποτισμένα. Ο μάρτυρας και οι συνάδελφοί του περίμεναν κρυμμένοι τον κατηγορούμενο και όταν έφτασε με το αυτοκίνητό του, αυτοί βγήκαν από τις κρυψώνες τους και δήλωσαν την ταυτότητά τους. Ο 45χρονος ήταν απόλυτα συνεργάσιμος μαζί τους και ο ίδιος τους οδήγησε από το χωράφι δίπλα στη φυτεία. 

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι καλλιεργούσε το χασίς για να το καπνίσει ο ίδιος και υποστήριξε ότι μόνο ένα από αυτά καρποφόρησε ενώ τα άλλα ήταν για πέταμα.

Ν.Κ.