Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 17:27

Απαλλάχτηκαν από την κατηγορία διάνοιξης δρόμων στην Ελαία 

Γράφτηκε από τον

Απαλλάχτηκαν των κατηγοριών οι Πέτρος και Αλέξανδρος Παπάς από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας για υποβάθμιση του Περιβάλλοντος από την διάνοιξη δρόμων στην περιοχή της Ελαίας.

Το δικαστήριο μετά την ακροαματική διαδικασία που ολοκληρώθηκε χθες με την κατάθεση του τελευταίου μάρτυρα της υπόθεσης, αλλά και τις αγορεύσεις των δικηγόρων και από τις δύο πλευρές, έκρινε απαράδεκτη την ποινική δίωξη κατά του πρώτου λόγω της εκκρεμοδικίας που υπάρχει για την ίδια υπόθεση και η οποία θα εκδικαστεί τον Ιανουάριο. Τον δεύτερο τον αθώωσε καθώς την περίοδο που αφορούν οι κατηγορίες δεν ήταν διευθύνων σύμβουλος της συγκεκριμένης εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ίδια ήταν και η πρόταση της εισαγγελέα της έδρας. Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής ο δικηγόρος του Δημοσίου στάθηκε στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία είναι καταδικαστική για τη χώρα μας για αυτές τις παρεμβάσεις που όπως είπε έχουν γίνει στην περιοχή.

Από την πλευρά της υπεράσπισης οι δικηγόροι -μεταξύ των οποίων και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος- στάθηκαν σε νομικά ζητήματα της υπόθεσης. Τονίστηκε ότι δεν διάνοιξαν αυτοί τους δρόμους αλλά τους συντήρησαν και ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει υποβαθμιστεί το περιβάλλον και δεν έχει επηρεαστεί η χελώνα, ο πληθυσμός της οποίας έχει αυξηθεί στην περιοχή.

Κ.Μπ.