Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011 21:24

Αποχή των δικηγόρων της Καλαμάτας την Τετάρτη 5/10

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αποχή των δικηγόρων της Καλαμάτας την Τετάρτη 5/10

Οι δικηγόροι Καλαμάτας, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., απέχουν από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011, εναρμονιζόμενοι με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
Η ανωτέρω απόφαση λήφθηκε σε ένδειξη ειλικρινούς αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους που την ίδια ημέρα απεργούν από άκρου εις άκρον της ελληνικής επικράτειας, καθώς και αποδοκιμασίας και ταυτόχρονης βαθιάς ανησυχίας για τις ληφθείσες κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας αλλά και τις κυοφορούμενες «παρεμβάσεις» της στο χώρο της δικαιοσύνης.
Επίσης και για τα οικονομικά μέτρα (τέλος επιτηδεύματος, επιβολή αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης, μείωση αφορολογήτου ορίου, ειδική έκτακτη εισφορά και τέλος ακινήτων) που πλήττουν υπέρμετρα όλους τους δικηγόρους ανεξαιρέτως και ειδικά τους πιο νέους, ασχέτως της φοροδοτικής τους ικανότητας.
Τέλος, με την εξαγγελθείσα «αποδικαστηριοποίηση» υποθέσεων, επιχειρούνται αντισυνταγματικές παρεμβάσεις στο χώρο της δικαιοσύνης, με πρόσχημα τη δήθεν επιτάχυνση της απονομής της, για τη βραδύτητα της οποίας αποκλειστικά υπεύθυνη είναι διαχρονικά η ελληνική πολιτεία.
Οι δικηγόροι της Καλαμάτας δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα εναντιωθούμε σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα προστατεύσουμε τη συνταγματική νομιμότητα.

Από τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER